Dalekoj obali na promociji luksuznih obljetničkih izdanja Dancing Bear dodijelio zlatne ploče za zlatnu nakladu albuma “1999-2000”

daleka

U zagrebačkom klubu Hard Place održala promocija legendarnog splitskog sastava Daleka obala koji je obilježio hrvatsku rock scenu. Dancing Bear i bivši članovi grupe Daleka obala u društvu dragih prijatelja, kolega glazbenika i fanova predstavili su luksuzna obljetnička izdanja kojima su obilježili 20 godina od objave posljednjeg studijskog albuma Daleke obale koji nosi naziv “1999-2000”.
Upravo im je za taj album diskografska kuća Dancing Bear na sinoćnoj promociji dodijelila zlatne ploče za njegovu zlatnu nakladu, nakon čega je bilo jasno da dobrog raspoloženja od strane članova benda i njihovih prijatelja tijekom večeri neće nedostajati.
Povodom te velike obljetnice, na promociji su predstavljena objavljena luksuzna obljetnička izdanja: LP izdanje pod nazivom “999” te dvostruki LP album “Uspomena (Sve Najbolje Uživo)” i četverostruki CD box set koji donosi i bonus CD s dosad neobjavljenim demo snimkama Daleke obale iz 1999. godine.

O obljetničkim izdanjima na promociji su pričali Zlatko Turkalj, urednik Drugog programa Hrvatskog radija i voditelj emisije Music Pub, Boba Kovač i Silvije Varga iz Dancing Beara, koji su uredili spomenuta izdanja, ali i Siniša Škarica, legendarni glazbeni urednik Jugotona opjevan i u njihovoj pjesmi “80-e”, koji je nešto više rekao i o počecima tadašnjeg demo benda i legendarnoj kaseti s demo snimkama Daleke obale s kraja ’80-ih.
Nakon predstavljanja ovih izdanja slavlje se nastavilo uz sjajan koncert kroz koji su Boris Hrepić Hrepa, Jadran Vušković i Zoran Ukić predstavili bezvremenske hitove grupe Daleka obala i pjesme čije stihove pamtimo svi nevezano za žanrovsko opredijeljenje. Na nekoliko odsviranih pjesama kao što su “Kurve” i “80e” na pozornici im se pridružio i njihov prijatelj, uvijek dobro raspoloženi, odličan Neno Belan koji je na slavljeničkom albumu “1999-2000” Daleke obale otpjevao pjesmu “Kurve”, ali i sve prateće vokale.
Bezvremenski hitovi su se nastavili redati pa smo tako u live varijanti i odličnoj atmosferi, svi prisutni proveli jedno posebno i veličanstveno večer za pamćenje uz, za ovu priliku ponovno okupljanje benda koji je odsvirao brojne hitove kao što su “Morska vila”, “Roza”, “Noć je prekrasna”, „80e“, “Tonka”, „Daleka obala“…