Drago Diklić fenomenalnim koncertom u Lisinskom proslavio 65 godina karijere

Drago-Diklić

Pionir šansonijerske i jazz glazbene scene u Hrvatskoj i regiji, Drago Diklić, proslavio je 65 godina iznimno uspješne karijere na najbolji mogući način – koncertom u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.Tijekom dvosatnog koncerta čuli smo neke od njegovih najvećih hitova koje je za ovu prigodu i za potrebe pratećeg Jazz orkestra HRT-a prearanžirao nevjerojatni Ante Gelo.
Drago Diklić je na pozornicu izašao u stilu, svirajući violinu na neslužbenu himnu grada Zagreba “Zagreb je najljepši grad”. Na pozornici mu se pridružio i prateći orkestar te su zajedno u sljedeća dva sata disali kao jedno. Čuli smo i svojevrsni hommage Ivi Robiću uz pjesme “Tebi grade moj”, “Samo jednom se ljubi” i “Moj rodni kraju”, ali Dragine hitove poput “Zamagljen prozor”, “Teško mi je zaboravit tebe”, “Hladan vjetar poljem piri”, “Gde si sad moj prijatel?”, “Opet si plakala” i “Vse bum zapil” nakon koje mu je dodijeljeno priznanje Croatia Recordsa za 65 godina uspješne karijere. Priznanje mu je uručila kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin.
“Brojke su samo registracija nečega što ne priznajem. 28. ovog mjeseca mi je 53. rođendan, a osjećam se kao da slavim 20 godina karijere”, našalio se Drago Diklić koji je i ovoga puta na koncertu uspješno spojio red glazbe s redom priče u kojoj se našlo standardno i nekih zanimljivih anegdota i pošalica. U svom stilu najavio je i daljnje planove:“Sada idemo na 54. rođendan.”
Osim njega na koncertu je stihove recitirao hrvatski književnik i dramski umjetnik Enes Kišević, a na pozornici je zapjevao i Hrvoje Hegedušić. Sveukupno dva sata glazbene povijesti i emocija koje su objeručke prihvatili i brojni Dragini kolege i prijatelji, poput Tereze Kesovije, Jacquesa Houdeka, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Antuna Vrdoljaka, Perice Martinović i drugi.
Na koncertu u Lisinskom publika je mogla ekluzivno kupiti najnovije izdanje “Drago Diklić – The Best of Collection” koje možete kupiti od sada i na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 49 kuna.