Kako će pop glazba zvučati u 2020.?

hds
Jedna od zvijezda nadolazeće MAKK konferencije, 28. i 29. studenog u MSU Zagreb, bit će Johnny Palmer, jedan od najtraženijih mađarskih autora i producenata s bogatom glazbenom biografijom. Rođen u Budimpešti, s korijenima iz Jamajke i Etiopije, Palmer je pisao za glazbene zvijezde Universal Musica, Sonyja i Warnera te surađivao na tv franšizama poput X Factora i The Voicea te na Eurovizijskom natjecanju, a njegove pjesme vladale su top listama Austrije, Švicarske i Njemačke.
Na prvom danu MAKK-a, 28.11., održat će prezentaciju pod nazivom „Kako će pop glazba zvučati u 2020?“ u kojoj će svojim hrvatskim kolegama otkriti najnovije trendove pop glazbe u 2020., ali i neke od recepata za uspjeh na top listama. Koji je optimalni tempo pjesama za uspjeh u radijskom eteru? Što treba svakom refrenu da se istakne od ostalih? Zašto je priča i dalje najvažniji sastojak pop pjesme? Zašto je suradnja s drugim autorima ključ uspjeha?
Nakon niza uspješnih singlova i albuma, Palmer zna odgovore na ova pitanja i spreman ih je podijeliti s publikom MAKK-a!

Drugi dan konferencije, u petak, 29.11., Palmer će održati i posebnu interaktivnu radionicu za sve zainteresirane autore i glazbenike pod nazivom „Words & Music“. Tijekom dva sata teorijskog i praktičnog dijela, predstavit će teorijsku podlogu moderne pop glazbe, niz glazbenih, tekstualnih i produkcijskih rješenja te vlastita iskustva stečena tijekom brojnih angažmana s pop glazbenicima dijem Europe. Njegova radionica jedno je od događanja kojima će HDS ZAMP svojim članovima i autorima, drugog dana MAKK-a, približiti glazbenu industriju te ponuditi savjete za daljnji glazbeni, ali i poslovni razvoj njihovog stvaralaštva! Kako pjesmu iz dnevne sobe plasirati na radijske postaje i streaming servise, kako joj osigurati budućnost u sustavu kolektivnog ostvarivanja prava te čemu služi „glazbeno brendiranje“, saznajemo na nizu radionica drugog dana MAKK-a.

Osigurajte svoje mjesto na MAKK-u klikom na link – vidimo se 28. i 29. 11. u MSU Zagreb!