Luka Šulić u Zagrebu promovirao prvi solo album klasične glazbe “Vivaldi: The Four Seasons” koji je posvetio kćerki

luka
Luka Šulić je svoj hvaljeni novi album „Vivaldi: The Four Seasons“ (Sony Masterworks/Menart), predstavio i na druženju sa zagrebačklim medijima. Album hvale i kritičari i publika, a bio je i prvi na Billboardovoj listi tradicionalnih klasičnih albuma.
Uvertira u promociju održanoj u u Kaptol Boutique Cinema, bio je kratki film o snimanju albuma. Naime Luka je tijekom snimanja albuma s prestižnim Orkestrom iz Rima – Archi dell’ Academia di Santa Cecilia, pod dirigentskom palicom maestra Luigija Piovana, saznao da mu se rodila kćer prije planiranog termina, što je zabilježeno i kamerom.

Nakon te sretne vijesti, nije mu, kaže, bilo nimalo lako nastaviti snimanje jer mu je stalno pogled bježao prema mobitelu. Stoga ni ne čudi što album i izvedba oduševljavaju širokim rasponom emocija.
Uz to Luka Šulić iz 2CELLOS, prvi je glazbenik koji svira Vivaldijeva „Četiri godišnja doba” prearanžirana za violončelo i orkestar. Inače je to djelo napisano za violinu, a koliko je zapravo teško odsvirati to djelo na violončelu, slavni glazbenik i cijenjeni virtuoz na violončelu, Luka Šulić je slikovito pojasnio da je to kao da igrate nogomet u pancericama, ali i istaknuo:”Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces . Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetiti jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek djelo za violončelo po prvi puta u povijesti.”

Album je Luka najavio spotom “La Primavera (Proljeće) Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro”:

https://www.youtube.com/watch?v=-3wXvIYiWG8&feature=youtu.be

a nakon njega je uslijedio i spot Vivaldi Winter (1st movement) (Live in Trieste): https://www.youtube.com/watch?v=3HoWUuinkQs
U sklopu svjetske turneje, Luka će naravno zasvirati i u Zagrebu i to 5. veljače 2020. U KD Vatroslava Lisinskog.