MAKK-ovske radionice za glazbene autore i izvođače

hds

Drugi dan nadolazeće MAKK konferencije u MSU Zagreb, 29.11., stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja organizira niz radionica i predavanja za glazbene autore i izvođače, kao i one zainteresirane za glazbeno-kreativni proces nastajanja pjesama i njihovog plasmana.
Uvod u edukaciju bit će INTRO radionica HDS ZAMP-a na kojoj će predstavnici stručne službe objasniti osnovne koncepte zaštite autorskih glazbenih prava te odgovoriti na sva pitanja vezana za tantijeme, glazbeno nakladništvo te zaradu od javnog izvođenja i emitiranja pjesama.
Jedna od zvijezda ovogodišnjeg MAKK-a, mađarski producent i autor, Johnny Palmer, održat će radionicu pod nazivom „Words & music“ čiji će teorijski dio pokriti suvremene metode skladanja i produkcije pop glazbe s posebnim osvrtom na formatirane radio stanice i zahtjeve modernog tržišta pop glazbe. U drugom, praktičnom dijelu će s polaznicima radionice pokušati napraviti novu pjesmu koja ima potencijal radijskog airplayja i glazbenih top lista.


„Snimio sam pjesmu – i što sad?“ naziv je prezentacije koju će održati Zvonimir Dusper Dus (UNISON) i Dario Draštata (RUNDA – IMPALA) – oni će polaznicima radionice predstaviti sustave plasmana pjesama u radijski eter i na digitalne glazbene servise poput Deezera, Spotifyja, Apple Musica itd.
Na kraju će Matej Meštrović, pijanist i autor svjetskog ugleda i dobitnik HDS-ovog natječaja International, održati predavanje „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla: brendiranje glazbenog identiteta“ u kojem će svojim kolegama približiti svoj glazbeni put i iskustvo s međunarodnih pozornica, ali i podsjetiti ih da ponekad samo dobra pjesma ili kvalitetna izvedba nisu sasvim dovoljne za uspjeh i opću prepoznatljivost.
Radionice se održavaju u prostoru Školice MSU-a Zagreb po sljedećem rasporedu:
10:00 – 10:30 HDS ZAMP: Radionica INTRO o zaštiti autorskih glazbenih prava
10:30 – 11:30 Johnny Palmer: „Words and melody“, radionica (1. dio)
11:30 – 12:00 Pauza za kavu
12:00 – 13:00 Johnny Palmer: „Words and melody“, radionica (2. dio)
13:00 – 14:00 Zvonimir Dusper Dus (UNSION) i Dario Draštata (RUNDA): „Snimio sam pjesmu – i što sad?“
14:00 – 15:00 Matej Meštrović: „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla: brendiranje glazbenog identiteta“