Novi album grupe Chui “Iz kapetanovog dnevnika” oduševio glazbenu kritiku

chu

Chui su s petim, studijskim albumom “Iz kapetanovog dnevnika”, objavljenim 4. listopada, uspješno uplovili u svemirske avanture i od samog datuma njegova izlaska oduševili fanove i glazbenu kritiku. Naime, brojni mediji novi su album počastili isključivo visokim ocjenama i riječima hvale što samo dodatno potiče Chui da se upuste na neka nova, kozmička putovanja.
Potaknuti izvrsnim recenzijama i zahtjevima fanova, Chui su sa svojom diskografskom kućom Dancing Bear, odlučili da će novi album objaviti i na vinilu, o čemu više informacija tek slijedi.
Izdvojit ćemo neke od dojmova naših novinara i urednika s raznih online i tiskanih medija o albumu “Iz kapetanovog dnevnika”, jednom od najiščekivanijih domaćih izdanja u 2019. godini, koji po objavljenim recenzijama glazbenih kritičara ima sve predispozicije da bude izabran i za domaći album godine.

Što god bila inspiracija Starešiniću, album ‘Iz kapetanovog dnevnika’ jedan je od najimpresivnijih i potencijalno najvažnijih u povijesti domaće jazz glazbe kojoj Chui, iz djela u djelo, šire granice i otkrivaju nove glazbene galaksije. (Jutarnji list – Aleksandar Dragaš)
Chui je za domaći jazz napravio ono što i Chemical Brothers za rave-scenu (Večernji list – Hrvoje Horvat)
Nevjerojatno uzbudljivo ostvarenje iza kojega stoje vrhunski glazbenici na čelu s kapetanom Starešinićem, koji hrabro kroči svemirskim prostranstvima svojim intergalaktičkim brodom zvanim Chui. Odličan album! ( Nacional – Dubravko Jagatić); Ocjena: 5/5
U toj četveročlanoj formaciji bend napokon pokazuje svoj puni polivalentni potencijal koji može gotovo zaboravljene, ali ne i zastarjele jazz rock stilizacije prenijeti novoj, možda ne širokoj, ali svakako raznovrsnoj publici, potencijalno nesvjesnoj koliko bi im njihovo kozmičko glazbeno putovanje moglo pasati. (Arteist.hr – Karlo Rafaneli)
Ako treći album nadilazi kreativne dosege regionalne glazbe, sljedeći je u tom kontekstu ‘svjetski’, slijedi jedino zaključak da će „Iz kapetanovog dnevnika“ zaista lansirati Chui van galaksije! (Trecisvijet.com – Alen Mikec)
Jazz je ponovno kul, posebno ovakav rockerski kakvog ga Chui predstavlja, dok je sam album “Iz kapetanovog dnevnika” zicer svih zicera. (Muzika.hr – Siniša Miklaužić); Ocjena: 9/10
Jazz rock, prog rock, world music, punk pa da ne kažem i metal, poveznice su koje čine ovaj album na momente tako različitim, a na kraju tako kompaktnim. (Music-box.hr – Boris Abramović); Ocjena: 5/5