Novi singl Zvonimira Varge – Vukovare ljubavi moja

varga

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga u novom singlu “Vukovare ljubavi moja” vjerno i iskreno ilustrira onaj doživljaj Vukovara s kojim smo na određeni način osobno upoznati. No, riječi ne mogu izgovoriti sve i upravo zato glazba kojom Varga obliva riječi opisuje drugu stranu Vukovara – sjetnu ljepotu, tajnu toplinu Dunava i života, kao i srebrni sjaj u oblacima riječne magle koja obavija grad.
Pjesmu “Vukovare ljubavi moja” Varga je napisao prije više od petnaest godina, no snimio ju je tek nedavno s producentom Jerom Šešeljom, koji je odsvirao električnu gitaru te otpjevao prateće vokale.
Uz singlove, Zvonimir Varga je ove godine objavio i kompilaciju “Zvukovi”, kojom je proslavio deset godina djelovanja na glazbenoj sceni. Koncertna promocija “Zvukova” će se održati u četvrtak, 5. prosinca u zagrebačkom klubu Vinyl, gdje će Varga nastupiti uz sastave Zmajar i Frik iz kvarta.

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio osam albuma (“Krugovi” i “7” iz 2016. su odabrani među najbolje u regiji), 15-ak singlova i spotova, napisao zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište. Njegov rad izdvaja se iz mora i gomila estradnog “kičeraja”, spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se može nazvati i “hrvaticana”; “Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu…”, kaže kritika koja također tvrdi da svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, a ugodno ih je slušati upravo zbog jednostavnosti formata.
Varga redovito održava koncerte, pa je tako od svog djelovanja održao gotovo 250 nastupa u Hrvatskoj, regiji, pa i šire…

Singl “Vukovare ljubavi moja” poslušajte OVDJE