„Ostvario mi se najveći san – držim svoj prvi album u rukama“ NoA predstavlja Iluziju

noa

Mladi splitski glazbenik NoA u svojim rukama danas ponosno drži svoj prvi album kojeg je nazvao „Iluzija“.Koliko je put do cilja bio trnovit, objasnio je NoA.„Napravio sam 3 demo snimke i nadobudno krenuo u Zagreb u jednu poznatu izdavačku kuću bez ikakve najave. Kad sam došao u izdavačku kuću, rekli su mi da to njima trenutno ne odgovara. To me dosta obeshrabrilo i uslijedila je kreativna rupa bar što se ove priče tiče. Živio sam kratko u Sarajevu, pa se uhvatio bubnjeva i osnovao bend OZ, snimio album, svirao po Hrvatskoj i BiH, i na kraju odselio u Zagreb. Tamo sam još najmanje svirao i snimao, nisam još bio spreman za Zagreb, a ni on za mene.Na kraju sam se vratio u svoju dolinu i nakon dosta gaža po lokalnoj sredini, odlučio sam izvući ideje iz naftalina i nekako se sve otključalo. Počeo sam pisati pjesme, a uz pomoć Jana Ivelića, Ante Jurinovića i Mira Alduka, snimio sam prve pjesme u svom improviziranom studiju Future u prostorijama bivšeg kina Mandarina u Opuzenu.Počeo sam nabavljati opremu za snimanje jer sam oduvijek sanjao o svom studiju i ideji da budem producent svog albuma.Nakon prvog singla 2012. godine sam se preselio u Split. S istom postavom pod imenom NoA & FUNKBLASTERS krenuo sam svirati po Splitu i okolici i polako sam gradio klupsku priču.

Napokon, 2015. godine kreće novo poglavlje!Rockoff festival mi je pomogao da se približim zagrebačkoj publici i otvorio neka nova poznanstva i mogućnosti. Prva pjesma na albumu je „Sve što želim“.Na njoj su gosti Michael Bland i Sonny Thompson. Ta mi je suradnja odškrinula vrata i promijenila sve.Nakon toga je uslijedila druga pjesma na albumu  “Budi Tu” s kojom sam nastupio na Zagrebačkom Festivalu 2016. godine. Upravo taj festival je bio značajan za mene jer me prepoznao i kao autora i kao izvođača. Nakon njega je uslijedila “Iluzija” naslovna pjesma albuma s kojom sam prodrmao ritam Splitskog festivala obučen u Prince-ov styling odajući mu tako počast.
Moj dragi prijatelj i suradnik Vojan Koceić i ja počeli smo rad na pjesmi koja će se pokazati kao jedna od najuspješnijih do sad. Pjesma je dosta mračna i govori o nestvarnoj ljubavi dvoje siromašnih ljudi koji su u želji za novcem i boljim životom propustili ono najbitnije i učinili greške koje su ih stajale života. To je bila ujedno i suradnja sa sjajnom Ivanom Kindl u pjesmi „MI“ s kojom smo nastupili na Zagrebačkom Festivalu 2017. godine.
Uslijedila je serija festivala; Aurea Fest u Požegi s pjesmom“Ti si ta”2017., pa još jedan Zagrebački Festival s pjesmom  “Okovi” 2018. godine na kojoj sam opet ostvario suradnju s članovima Prince-ovog sastava NPG, no ovaj put nam se pridružio i njihov klavijaturist Tommy Barbarella.
Sljedeći singl je snimljen u suradnji sa gospel zborom Mihovil i zove se  “Moja”, a s tom pjesmom smo Vojan Koceić i ja osvojili nagradu za najbolji aranžman na Splitskom Festivalu 2018. godine.
Nakon toga, uslijedio je još jedan duet, ovaj put s talentiranom Leom Mijatović na pjesmi “Pogled kao plamen” s kojom smo nastupili ove godine na Zagrebačkom Festivalu. U nastavku godine izašla je i pjesma „Trag“, neobična mješavina r’n’b-a i elektro rocka. Nakon toga ljetni singl i pjesma “Ritam ljubavi s još jednog sjajnog Aurea Festa ove godine. Na albumu je i pjesma “Otkada te imam” koju u potpunosti potpisuje Srđan Sekulović Skansi, te za kraj albuma, moja prva pjesma “Pusti me da sanjam” s kojom su počeli snovi o svemu!

Danas, kada predstavlja svoj prvi album, NoA donosi još jedan singl, pjesmu „To više nije to“ koju poslušajte na sljedećem linku: