Provjerite kako će Detour izgledati u ‘zlatnoj dobi’

detour

Perjanice domaće mainstream pop scene, grupa Detour za jesenje, kišne dane nude nam predivnu, sjetnu, nostalgičnu glazbenu priču, a “Slike o našim danima’ sedmi je po redu singl s još uvijek aktualnog petog studijskog albuma.Režiju video broja potpisuje mladi, talentirani Dinko Šimac koji je s Detourom surađivao i na njihovom zadnjem singlu ‘Ima i nema’. Vjerujemo kako će se o ovom spotu dugo govoriti jer je redatelj vrlo originalno stvorio jedan video zapisa nelinearnih faza života i uspomena dočaravši djetinjstvo, mladost i starost svih članova benda.

Vrlo inovativno i originalno, pa čak možemo slobodno reći i revolucionarno korištene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam redatelj govori:
‘Pomoću korištenja umjetne inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je impresivno realistične rezultate koje u pravim uvjetima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pjesme “Slike o našim danima” savršeno je sjela uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica. Razvio sam metodologiju kako primijeniti efekt starenja i u video obliku i u suradnji s kolegicom počeo dodavati godine članovima benda.”
Šimac je pojasnio i kako je uspio dočarati mladost:
“Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz djetinjstva članova benda gdje fotografije nose valovi i izvrću ih preko stijena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda ‘naivno pokušavaju zaustaviti vrijeme’ kroz fotografije istovremeno ih prikazujući i u njihovoj ‘staroj” varijanti gdje se isprepliću sa sadašnjosti, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pjesme.”