Svjetska glazbena lica stižu u Zagreb: Uskoro počinje prvi Runda Digital Day

runda

Tri grada regije idućeg tjedna će ugostiti glazbene profesionalce iz inozemstva i regije, a jedan od gradova je i Zagreb gdje će s posebnim gostima biti održana radionica o sustavu Spotify – poznatome i svjetski rasprostranjenom streaming platformi. Na konferenciji pod nazivom Runda Digital Day zainteresirane očekuju i brojne panel rasprave te interesantna predavanja glazbenih stručnjaka.

Beograd, Zagreb i Ljubljana domaćini su prvog izdanja glazbene konferencije Runda Digital Day, koja će idućeg tjedna, od 4.-7.11., okupiti glazbene profesionalce iz inozemstva i regije.

Ova konferencija namijenjena je izdavačima, glazbenicima, glazbenim profesionalcima, kao i svima koji žele saznati nešto više o digitalnoj distribuciji glazbe. U tri dana i tri različita grada Runda Digital Day ugostit će predstavnike Merlina, Spotifya, IMPALA-e, WIN-a, Sonosuitea, Xplore Musica, kao i cijeli niz regionalnih izdavača, izvođača i predstavnika glazbenih organizacija iz regije. Hrvatsku će metropolu tako sljedećeg tjedna posjetiti svjetska lica glazbene industrije, gosti koji će iz prve ruke otkriti odgovore na brojna pitanja vezana uz glazbu na digitalnim platformama, kao i pitanja vezana uz popratne teme.

Na zagrebačkom eventu 7. studenog gostovat će Jennifer Masset iz Spotify-a, koja će održati radionicu i sudjelovati u jednom od panela. U Zagrebu će biti i Helen Smith, direktorica Impale, Didier Gosset – direktor komunikacija Impale, te Alexandra Tonisastre iz Sonosuitea. Regionalne snage na konferenciji u Zagrebu predstavljaju kompanije, organizacije i ustanove kao što su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska diskografska udruga (HDU) te Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), HDS ZAMP, Croatia Records, Menart, Aquarius Records, Dancing Bear, Dallas Records, Agapa Music, IDJ, LAA, Password Production, Charm Music i mnogi drugi.

Među temama koje će biti obrađene na panelima ili prezentacijama ističu se one vezane uz digitalnu distribuciju glazbe, primjerice, što su to ISRC kodovi, autorska prava u digitalno doba, kako pripremiti svoju izdavačku kuću i lansirati nove izvođače u digitalnom okruženju te što donosi budućnost digitalnog streaminga u regiji. Pozicija žena i njihova prepoznatljivost u glazbenom biznisu danas također je jedna od tema razgovora, a organizatori posebno ističu i prezentaciju projekta Music Moves Europe iz Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH, gdje će svi zainteresirani dobiti uvid i potrebne informacije o mogućim prijavama za glazbene projekte koje financira Europska unija kroz posebne kulturne fondove.

Generali pokrovitelj konferencije je Merlin, a zagrebački event realiziran je uz pokroviteljstvo i suradnju Hrvatske diskografske udruge i ZAPRAF-a, te stalnu podršku Impale.

Konferencija u Zagrebu održava se u četvrtak, 7. studenog, s početkom u 09:00 sati u Kulturno-informativnom centru (KIC-u), Preradovićeva 5. Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu registraciju putem sljedećeg linka: http://bit.ly/RundaDigitalDay_Zagreb

Više informacija o konferenciji dostupno je na poveznici.

Kompletan program i popis sudionika dostupni su također i na službenom FB eventu konferencije gdje je moguće rezervirati svoju ulaznicu.