Toni s prvim vinilom u Vinylu!

toni

Promocija prve solo ploče Tonija Starešinića “Nesreća” (Menart/HRT), održat će se sutra, 29. 11. u 20 sati u zagrebačkom klubu Vinyl (ulaz besplatan).
Riječ je o soundtracku prve sezone dokumentarne serije “Nesreća”, redatelja Arsena Oremovića, emitirane na HTV-u, a kako ta glazba zvuči uživo, Toni će dočarati kratkom live izvedbom. Nakon Tonija nastupa DJ D-Gree!
Podsjetimo, serija s igranim dijelovima u šest epizoda obrađuje neke od najvećih prometnih i prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata. Svaka epizoda prve sezone serije izvršne producentice Maje Vukić (Izazov 365) i urednika Leona Rizmaula bavi se jednom od velikih tragedija: analizira se tragedija “mirogojskog” tramvaja br. 13 iz 1954. godine, velika poplava u Zagrebu 1964., željeznička nesreća na Glavnom kolodvoru u Zagrebu 1974., dvije epizode prate sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.


Cijeli soundtrack je Toni snimio u svom studiju Tonic Electronic i baziran je na Moog, Dave Smith i Korg klavijaturama.
Tonija Starešinića znamo iz bendova Chui i Mangroove, a prati i Josipu Lisac i Edu Maajku. No unatoč gustom rasporedu,Toni je napravio i svoj prvi soundtrack za dokumentarni serijal. Prva sezona serijala je bila jedna od najgledanijih emisija na HTV-u, a u tijeku je i snimanje druge sezone.
“Nesreća” je dostupna na ploči (uključuje kod za download digitalnog albuma) i na digitalnim servisima https://backl.ink/90405416

Prati je i spot Tema vlaka 216 (gost: Andrej Jakuš)

https://www.youtube.com/watch?v=xsUJmBAoiP4