U arheološkom muzeju predstavljeno izdanje “something wild” anđelka krpana

Anđelko-Krpan
Profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i jedan od najcjenjenijih hrvatskih violinista predstavio je uz prisustvo prijatelja, kolega glazbenika i medija 17. po redu album koji je objavio za izdavačku kuću Croatia Records. Program je vodila muzikologinja Gordana Krpan, a govorili su urednik Croatia Recordsa Domagoj Bešlić, skladatelji Nenad Firšt i Alfi Kabiljo te akademik Zoran Juranić, koji je u ime HDS-a Anđelku Krpanu dodijelio nagradu “Vatroslav Lisinski” za sveukupno zalaganje za promociju i izvođenje djela hrvatskih skladatelja.


“Skladbe hrvatskih skladatelja vrlo se rijetko izvode i relativno rijetko snimaju, no posebnost među takvim djelima su skladbe za violinu. Teško da će vam čak i stručnjaci moći nabrojati 60-ak minuta glazbe pisane isključivo za violinu, ali u mojih 30 godina bavljenja glazbom uvijek sam svirao nešto za solo violinu. Prirodno je bilo da sve to saberem na jednom nosaču zvuka, koji je vrlo raznolik i atraktivan za slušanje. Iznimno sam sretan da je moja supruga, Gordana Krpan, moja najveća podrška za sve što radim.” – rekao je Anđelko Krpan.
“Kao uredniku ovog izdanja pripala mi je iznimna čast nastaviti jednu divnu suradnju koja traje već dugi niz godina i na koju smo kao izdavačka kuća izuzetno ponosni. Velika hvala gospodinu Krpanu na povjerenju koje nam ukazuje iz godine u godinu, iz izdanja u izdanje, te na taj način obogaćuje naš glazbeni katalog svojim djelima. Radujemo se budućnosti i novim zajedničkim projektima.” – dodao je urednik izdanja, Domagoj Bešlić.