Manntra završila još jednu turneju, nastavak slijedi u ožujku

mantra1
Uspješnu godinu završava grupa Manntra koja se prije nekoliko dana vratila sa svoje europske turneje. Početak godine obilježio je nastup na Dori gdje su osvojili visoko 4. mjesto s pjesmom „In the shadows“. Svojim su izvrsnim scenskim nastupom i, neočekivano, metal pjesmom, ostavili mogućnost da u budućnosti Hrvatsku na Eurosongu predstavi bend s pjesmom koja će ostati zapamćena duže od večeri na kojoj je premijerno izvedena.
Sredinom rujna objavili su svoj četvrti studijski album „Oyka“ na kojem se nalazi 13 pjesama snimljenih na čak tri jezika. Oyka je ujedno i njihov prvi album snimljen za internacionalno tržište.

Manntra je krajem kolovoza krenula na veliku turneju promovirajući svoj novi album. Održali su 17 koncerata i posjetili najveće europske države. Nastupili su u Njemačkoj 8 puta, Švicarskoj 2 puta, Švedskoj, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj te su 2 puta bili u Austriji.
Tisuće ljudi uživo su vidjeli nevjerojatnu energiju koju Manntra prenosi na svojim live nastupima.
Turneja će se nastaviti u ožujku iduće godine kada će na put krenuti u Njemačku i nastupati kao posebni gosti poznatog njemačkog alternativnog sastava Mono Inc. s kojim će dovršiti zadnji datum u već skoro rasprodanoj sportskoj dvorani u Hamburgu.
Ovu turneju su bili gosti legendarnom Njemačkom bendu Die Krupps , a da je kvaliteta njihovog albuma prepoznata i izvan Hrvatske govori i podatak da je album Oyka dospio na Deutche Alternative Chart (National) i bio na visokom 9. mjestu s pjesmom „Yelena“.