Međimurje postalo epicentar dobre zabave

Juraj Galina

Sedamnaesto izdanje Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić” iznjedrilo je osamnaest novih skladbi. Čakovečka publika imala ih je prilike čuti uživo u prepunoj sportskoj dvorani Graditeljske škole. Izvođači su nastupili na novoj pozornici odrađenoj prema najvišim svjetskim televizijskim produkcijskim standardima. Najviše izvođača je bilo iz Međimurja i Zagorja, ali stigli su i pjevači s Jadrana primjerice čest gost Igor Brešan i Edita Kolombo, a pjevao je Robert Ficker iz Ljubljane koji je opjevao Čakovec.

Čardaš je osvojio publiku i festivalski žiri. Juraj Galina iz Varaždina i „Čardaš moje garave” pobjednici su 17. Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić”. Tekst je napisao Leonardo Baksa Čeči, aranžman i produkciju potpisuje Toni Eterović. Osim Grand Prixa ova je skladba dobila i nagradu za najbolji scenski nastup te Toni Eterović za najbolji aranžman. Uz Galinu na pozornici su nastupili plesači Plesnog studija D&D Varaždin i violinist Daniel Nikolić iz Sombora.
Snimku festivala gledatelji diljem Hrvatske moći će pogledati uskoro i na HTV-u. Sve skladbe objavljene su i na kompilacijskom nosaču zvuka u izdanju Croatia records.