Nina Romić & band u Vinylu ovaj petak

nina

“U vrijeme kada grad zapahne miris ušećerenih fritula i kuhanog vina, pravo mjesto za pobjeći od vreve i špice i u jednom toplom okruženju proslaviti Sv. Nikolu je Vinyl. Nakon dugo vremena u naš podrum opet se spušta Nina Romić i uz bend odvest će vas na putovanje u neke drugačije krajeve, u neke druge gradove od onih u kojima boravimo svaki dan.

Nina Romić je jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i iza sebe ima čak 5 autorskih albuma, jedan tradicijski s nominacijom za Porina, te mnoštvo vrlo uspješnih suradnji. Ninin album „Stablo“ bio je nominiran zajedno s još 23 europska albuma za prestižnu nagradu IMPALA, Europski nezavisni album 2014. godine, a iste godine izdaje i album snimljen sa skupinom Pridjevi za američki label „Trouble In Mind Records“.

Ninina iskrena lirika i glazbeni izričaj su prepoznati od strane publike i kritike, i autentičnim i emotivnim pjesmama govori o bogatstvu svog intimnog svijeta, ruši granice između žanrova i stvara svoj prepoznatljiv glazbeni jezik.

Nina se istaknula i kao promotorica kantautorske scene, te u njenom autorskom projektu „Začarana Močvara“ koji uspješno vodi od 2012. u zagrebačkom klubu Močvara kontinuirano predstavlja mlade nade hrvatske, regionalne i svjetske kantautorske scene.

NINA ROMIĆ BAND:
Nina Romić (vokal, gitara)
Frederic Lanz (klavijature, harmonika)
Jelena Galić (bass, vokal)
Krešimir Oreški (bubnjevi)
petak 6.prosinca 2019., 21:00 Ulaz: 30 kn (sav prihod od ulaznica ide izvođačima)