Stone Temple Pilots nagodinu izbacuju prvi akustični album “Perdida” – poslušajte najavni singl “Fare Thee Well”

stone

Američki rockeri Stone Temple Pilots kreću u novu avanturu najavljujući svoj prvi akustični album “Perdida”. Album će 7. veljače 2020. godine biti dostupan na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.”Perdida” će sadržavati 10 novih, iznimno osobnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će slušatelja povesti na emotivno glazbeno putovanje. Osim intimnijih tekstova, bend će ujedno i značajno proširiti svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji će se graciozno protezati po albumu.Sjetni ton albuma kreće već s prvom pjesmom “Fare Thee Well” koja je upravo izdvojena i za prvi najavni singl. Već sada ga možete preslušati putem digitalnih platformi na sljedećoj poveznici.


U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju.
Naziv albuma na španjolskom znači ‘gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: “Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme”. S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe.
Prije nego što album “Perdida” ugleda svjetlo dana, Stone Temple Pilots najavljuju i prateću akustičnu turneju u trajanju od 15 dana, koju otvaraju 5. veljače u Vancouveru i zatvaraju s nastupom u Bostonu, 1. ožujka. Sa svakim performansom na nadolazećoj turneji bend će nastojati rekreirati zvuk s novoga albuma u akustičnoj varijatni, ali i reinterpretirati ostale, stare pjesme iz svog bogatog, multi-platinastog kataloga koje, ili nisu nikada odsvirali uživo ili ih nisu izveli uživo preko 20 godina.