Stone Temple Pilots imaju prvi akustični album iznimno osobne tematike

stone

Američki rockeri Stone Temple Pilots krenuli su s novom avanturom i objavili prvi akustični album “Perdida”, slojevito izdanje koje sadrži 10 novih, iznimno intimnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će vas povesti na emotivno glazbeno putovanje. Osim intimnijih tekstova, bend ovom prilikom proširuje svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji se graciozno protežu po albumu.U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju.


Naziv albuma na španjolskom znači ‘gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: “Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme”. S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe.
Ovoga proljeća, Stone Temple Pilots kreću na turneju po Australiji, a potom od 19. lipnja planiraju veliku ljetnu turneju s Nickelbackom po SAD-u i Kanadi, koja će trajati sve do 3. listopada.
Novo izdanje “Perdida” dostupno je na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.