U prodaji “Greatest Hits Collection” Franka Krajcara

Krajcar

Pulski etno glazbenik Franko Krajcar, multiinstrumentalist i skladatelj, posljednji je u nizu priznatih izvođača uvrštenih u ediciju “Greatest Hits Collection” i pod-etiketu Croatian World Music koja okuplja hrvatsku i regionalnu etno i world glazbu.
Franko Krajcar profesionalni je glazbenik koji je godinama živio i radio u Švicarskoj te surađivao s kolegama iz Italije, Austrije, Njemačke i Nizozemske. Osnivač je etno skupine Indivia, s kojom je tijekom 2009. godine održao tridesetak koncerata, a 2010. godine, uz gostovanja na nekoliko world music festivala diljem svijeta, imao i zapažen nastup na Dori s pjesmom “Jobrni je, jobrni”.


Svojim spajanjem tradicionalne istarske glazbe i modernog izričaja privukao je pozornost publike i kritike, te postao višestruki dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije u kategoriji etno glazbala, a njegov i Indivijin album “Rožice” okrunjen je 2014. godine i glazbenom nagradom Porin u kategoriji Najbolji album etno glazbe.
Do sada je objavio četiri samostalna albuma: “Pensieri” (2008.), “Indivia” (2010.), “Rožice” (2013.) i “Aleja glagoljaša” (2017.), a izdanje “Greatest Hits Collection“, na kojem se nalazi 15 najvećih Krajcarevih hitova, prvi je diskografski presjek njegovog dosadašnjeg rada.