Već 100 epizoda “slušamo se” u Inkubatoru dobre glazbe

glazba

Ovog tjedna RTL-ova urednica i voditeljica Ana Radišić po stoti put na radijskim postajama diljem zemlje izgovara riječi „Slušamo se“! Naime, 100. epizoda radijske emisije Inkubator dobre glazbe već se danas emitira na radijskim postajama diljem zemlje. Društvo Ani Radišić od prvog emitiranja 2018. godine do danas pravi radijski stručnjak i producent Kornelije Hećimović. Ovaj simpatični duo nas svakog tjedna informira o novostima s područja glazbene industrije u Hrvatskoj i inozemstvu te donosi aktualne singlove domaćih izvođača. Autor scenarija emisije je Goran Komerički, osnivač Airplay Radio Charta, radijski producent i glazbeni analitičar.
„Inkubator dobre glazbe“ je projekt Hrvatske diskografske udruge (HDU) nastao prije nepune dvije godine. Ideja je proizašla prvenstveno u težnji za promocijom domaće glazbe i novostima iz glazbene industrije, ali i zbog želje da domaća glazbena scena dobije svoj dodatni radijski prostor.


Činjenica da emisija broji 100 epizoda već dovoljno govori o uspjehu ovog projekta, a postigao je i značajnu reputaciju među autorima, izvođačima, i diskografima, dok interes radijskih postaja za preuzimanje i emitiranje epizoda Inkubatora ne jenjava. Odlična je to vijest za sve dionike domaće glazbene industrije, jer, izuzev sadržaja o najaktualnijim novostima o glazbi, Inkubator svakog tjedna okuplja sve novosti i o mladim umjetnicima, onima koji tek ulaze na scenu i o čijem će se talentu još mnogo govoriti.
„Glazbena je industrija toliko šarena i neiscrpna, a domaća glazbena scena ima itekako mnogo boja za pokazati. U svakodnevnom radu s diskografima i glazbenicima uvijek nastojimo pronaći način da kvalitetni produkt približimo što većem broju ljudi, a upravo se ova emisija pokazala kao idealan projekt kojim bismo tako nešto postigli. Slušamo se i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, slušamo se na desecima radijskih postaja diljem zemlje, i slušamo se već 100. epizodu zaredom. Veliko hvala svima koji podržavaju ovaj projekt od njegovih samih početaka, koji slušaju što im pripremamo svakoga tjedna, i hvala radijskim postajama koje su ovaj projekt prepoznale!“, izjavili su iz Hrvatske diskografske udruge, pokretača ove radijske emisije.
Jubilarna epizoda emitirat će se već ovog tjedna na brojnim lokalnim i regionalnim radijskim postajama, a svi zainteresirani mogu je poslušati potpuno besplatno na  poveznici.. Ukoliko ste propustili poslušati neku od prijašnjih emisija, isto možete učiniti također besplatno na sljedećoj poveznici.