CELTIC HILLS otkriva naslovnicu i više detalja o nadolazećem albumu “Huldufólk”

Talijanski legendarni Speed/thrash metalci CELTIC HILLS završili su snimanje svog nadolazećeg albuma, pod nazivom “Huldufólk”, koji sadrži 10 pjesama + 2 bonus pjesme, a koji izlazi 2022. u izdanju Elevate Recordsa. Nakon kritičkog i prodajnog uspjeha sa prošlim albumom “Mystai Keltoy”, pisanje novog uradtka podrazumijevalo je veliku odgovornost: slijediti stope ili evoluirati prema nečemu drugačijem?
Album je i ovoga puta producirala Michele Guaitoli pjevačica Temperance i Vision of Atlantis u studijima Groove Factory u Udinama, a za realizaciju naslovnice ponovno je angažirana talentirana Sheila Franco.
Nedavno je pjevač i gitarist benda Jonathan Vanderbilt najavio i gostujuću gitaristicu Gabriele Pala (Karnak, Azure Agony, Goldenseed) koja će odsvirati dva sola na albumu za pjesme ‘Green Forest’ i ‘Gate of Hollow Earth’. Osim što je vrlo dobar gitarist, Gabriele je i stručni poznavatelj Chapman Sticka, instrumenta koji se svira tehnikom tapkanja.


Tu su i druge novosti: Bubnjar Simone Cescutti nakon završetka snimanja novog albuma napušta CELTIC HILLS kako bi nastavio karijeru u vlastitom bendu! Stoga, kako bi pozdravio svoje obožavatelje, pjeva pjesmu pod nazivom “Živjeti iz jajeta”. Ostali tekstovi posvećeni povijesti Furlanije su “Poslije potresa” koji govori o snazi ​​i hrabrosti furlanskog naroda u obnovi teritorija razorenog potresom 6. svibnja 1976. “Vrata šuplje zemlje” govori o legendama planina iza grada Pordenonea gdje bi postojao tajni ulaz u šuplju zemlju. Album završava pjesmom “Villacher Kirktag” koja govori o festivalu piva u gradu Villachu u Austriji gdje svake prve subote kolovoza furlanski dečki idu na zabavu opijajući se i maltretirajući lijepe Austrijanke! Tekst je pjevan na engleskom jeziku s “notacijama” na furlanskom i austrijskom.

Ranije je Jonathan otkrio na “Huldufólk”:
“Opet ćemo i ovoga puta pričati o Furlaniji, a na djelu je teorija da se lokacija američke zračne baze Aviano koristi za kontrolu drevnog pristupa podzemnom svijetu, koji su od davnina koristili poganski bogovi. Otkrivaju se magični obredi stanovnika planina i mjesta na kojima su nekada među ljudima živjeli vilenjaci, vile i patuljci. Već postoje definitivni naslovi poput Zvuk zemlje u f-molu. Tekst govori kako možete koristiti blagotvorna energija drveća u zoru za jačanje vaše energije, ali neće nedostajati povijesnih događaja koji prate svaki album CELTIC HILLS.”

više o bendu na : https://www.facebook.com/CELTIC-HILLS-OFFICIAL-279464367306 | https://www.n1m.com/celtichills/