Dvije spektakularne izvedbe čekaju nas ove subote na natjecanju Dora 2020 u izravnom prijenosu HRT-a

zdenka
Ove subote, 29. veljače, na Dori 2020 (natječaju za izbor hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije), u izravnom prijenosu HRT-a očekuju nas iščekivani nastupi bezvremenske i karizmatične Zdenke Kovačiček s novom pjesmom “Love, Love, Love“ te karizmatičnog barda istarskog ča-vala Alena Vitasovića i talentirane i nagrađivane Riječanke Božidarke-Matíje Čerine s pjesmom “Da se ne zatare”.
Kako biste dobili barem mali uvid u ono što vas očekuje, vrijedi istaknuti kako je Zdenkina nova pjesma “Love, Love, Love“ moćni rock soul komad s porukom koja je poslana s Woodstocka i kojem je cilj svijet učiniti boljim mjestom za život. Zanimljivo je i kako je “Love, Love, Love“ napisao Mario Mihaljević, poznat između ostalog i kao autor stihova hita “Džuli” (eng. “Julie”) koja je 1983. godine osvojila četvrto mjesto na Euroviziji.


“To je vrisak i vapaj cijelom svijetu koji nikada nije bio u većoj opasnosti. Samo ljubav može spasiti svijet od propasti. Samo ljubav može ovakav svijet učiniti boljim mjestom za život. Ljubav, ljubav, ljubav. To je moja poruka.” – ovim riječima Zdenka najavljuje novu pjesmu koju tek treba predstaviti javnosti.
Uz osebujnu “Love, Love, Love” Zdenke Kovačiček, čeka nas i energičan duet Božidarke-Matíje Čerine i Alena Vitasovića. Riječanka očaravajućeg vokala koju su mnogi zapamtili po nastupu u prvoj sezoni glazbenog spektakla The Voice Hrvatska i popularni istarski glazbenik na ovogodišnjoj Dori nastupit će s predivnom i vokalno snažnom pjesmom “Da se ne zatare” u koju su utkali djelić naše prepoznatljive tradicije interpretirajući je kroz suvremene glazbene prakse i fantastičnu, modernu produkciju.
“Pjesma govori o potrebi čuvanja naše prebogate tradicije, ali ne na hermetičan način nego upravo u skladu s novim vremenima i stremljenjima. Uvjereni smo da je to pravi način za predstavljanje našega kraja i cijele naše prelijepe domovine Hrvatske na Eurosongu“, otkrivaju autori pjesme Robert Pilepić i Duško Rapotec – Ute.
Sveukupno 16 skladbi koje su odabrane od strane vrijednog žirija izvodit će se u izravnom prijenosu najvećeg glazbenog spektakla HRT-a 29. veljače 2020. godine u opatijskoj dvorani Marino Cvetković.