Joshua Redman Quartet vraća se u Hrvatsku

joshua

Jedan od najboljih jazz improvizatora 21. stoljeća vraća se u Hrvatsku. Virtuozni saksofonist Joshua Redman otvorit će sa svojim kvartetom 3. Backstage Live Pula 2020 festival 17. ožujka u Puli, a najavljeni nastup bit će njegov treći susret s hrvatskom publikom.
Renomirani glazbenik prošlu je godinu obilježio sjajnim izdanjem “Come What May” (Nonesuch/Dancing Bear) koje je još jednom okupilo stare prijatelje u stvaranju izvanredne nove glazbe. Program od sedam originalnih skladbi Joshue Redmana sjajno su interpretirali pijanist Aaron Goldberg, basist Reuben Rogers i bubnjar Gregory Hutchinson, postava formirana prije dvadeset godina, i koja uz to nosi još dublje korijene.

Kao aktivni kvartet ova postava je snimila dva hvaljena albuma “Beyond” (1999.) i “Passage of Time” (2000.), a svojom opipljivom kemijom osvajali su publiku na više od 200 održanih nastupa godišnje. Niz su ponovili tijekom tri godine, a iako su u narednim godinama glazbu istraživali samostalno, putevi su im se ispreplitali na pozornicama i u studiju pa je tako Rogers gostovao na Redmanovom albumu “Back East”, a Rogersu i Redmanu se na albumima “Compass” i “Trios Live” pridružio i Hutchinson. Rezultat njihovog ponovnog okupljanja kolekcija je raznolikih raspoloženja i dosljedne rječitosti, od zrelog funka “I’ll Go Mine” i hipnotizirajućeg swinga “How We Do” do ritmične kompleksnosti “DGAF” i gracioznog lirizma naslovne pjesme.
Fantastična četvorka u ovom će sastavu održati koncert za pamćenje 17. ožujka u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli na 3. Backstage Live Pula 2020 festivalu. Ulaznice se nalaze u prodaji na blagajni Istarskog narodnog kazališta i na službenim web stranicama kazališta (130 kn parter, 150 kn lože, 90 kn balkon sredina, balkon lijevo i desno).