Makedonski glazbeni virtuozi Goran Papazz i Tanče Grozdanovski obradili jednu od najljepših makedonskih, tradicionalnih pjesama! Poslušajte „Što da pravam, što da činam“

makedonci

Nakon dvije autorske skladbe “Spomeni” i “Neli bevme” makedonski glazbeni virtuozi Goran Papazz & Tanče Grozdanovski objavljuju obradu jedne od najljepših makedonskih tradicionalnih pjesama „Što da pravam, što da činam“. Pjesma je snimljena u glazbenom studiju Tanča Grozdanovskog koji svira gitaru i potpisuje produkciju i aranžman pjesme. Goran Papazz svira saksofon, a na klaviru je Ivan Eminovik.
„Što da pravam, što da činam“ najavna je skladba njihovog albuma “Elegy” koji će biti uskoro objavljen i sadržavat će osam pjesama – četiri autorske i četiri obrade makedonskih tradicionalnih pjesama. Diskografska kuća Menart će album „Elegy“ digitalno objaviti krajem veljače ove godine.

Goran Papazz (saksofonist, skladatelj)


Nastupao je u mnogim zemljama: Kini, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Austriji, Sloveniji, Rumunjskoj, Češkoj, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Kosovu, Albaniji… Svojom virtuoznošću i blagim zvukom, makedonski saksofonist i klarinetist Goran Papazz dobitnik je brojnih nagrada i nagrada na natjecanju među kojima su: 1. nagrada na 23., 24. i 25. Natjecanja za saksofoniste Makedonije, te prva specijalna nagrada Međunarodnog natjecanja puhača u Beogradu.
Papazz je imao privilegiju nastupati s mnogim izvanrednim glazbenicima i orkestrima, uključujući: CEEC Jazz Big Band, Makedonski operni i baletni orkestar, Makedonsku filharmoniju, Skopski gradski puhački orkestar itd. Kao solist ili dio projekta, Papazz je nastupio na mnogim glazbenim festivalima kao što su: Exit, InMusic festival, Belgrade Calling, Prag City Festival, Taksirat, Špancirfest, D festival, Ohrid Calling, Alarm Festival itd.

Tanče Grozdanovski (gitarist, producent i skladatelj)
Jedan je od najutjecajnijih gitarista i glazbenih producenata u Makedoniji. Svira gitaru od svoje osme godine života. Tanče započinje svoju profesionalnu karijeru kao glazbenik i skladatelj 1994. godine osnivanjem grupe “Boomerang” u kojoj su Maja Grozdanovska-Pančeva i Marjan Atanasovski. Postoje brojni njegovi hitovi na makedonskoj glazbenoj sceni. Svojom virtuoznošću i prepoznatljivim zvukom smatra se jednim od najboljih gitarista u Makedoniji gdje je imao brojne suradnje s popularnim izvođačima kao što su: Kaliopi, Dario, Miki, Vlado Janevski, Tamara Todevska itd.
Tanče je danas gitarist pop dive Kaliopi, a nedavno je pokrenut zajednički projekt sa saksofonistom Goranom Papazzom s kojim pripremaju izvorne instrumentalne skladbe i obrade makedonskih originalnih pjesama koje će biti prilagođene za orkestralnu pratnju.
Obradu pjesme „Što da pravam, što da činam“ poslušajte na : https://www.youtube.com/watch?v=juHEH55eYro