Objavljen natječaj za nove skladbe Festivala zabavne glazbe Split 2020

NATJEČAJ

Objavljen je natječaj za nove skladbe Festivala zabavne glazbe Split 2020

Uvjeti:
Skladbe upućene na Natječaj moraju se temeljiti na izvorištima dalmatinskog (mediteranskog) melosa kao zabavna pjesma ili kao pjesma slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi.
Autori su dužni voditi računa o kvaliteti stihova, jer se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Stihovi mogu biti pisani na čakavskom dijalektu i standardnom književnom jeziku.


Autor je dužan dostaviti:
– naziv skladbe,
– ime i prezime autora s točnom adresom te kontakt informacijama,
– ogledni kvalitetni snimak + tekst na e-mail.
Skladbe koje selekcijska komisija odabere izvest će se na Festivalu zabavne glazbe Split, koji će se održati od 2. do 4. srpnja 2020. godine na Trgu Republike u Splitu, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.
Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2020. godine, a radovi se dostavljaju isključivo na e-mail: natjecaj@splitskifestival.hr (mp3 + tekst)
Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.
Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to organizator iz umjetničkih i programskih razloga bude zahtijevao.
Autori odabranih skladbi obvezuju se potpisati s organizatorom nakladnički ugovor, ukoliko to ne naprave organizator pridržava pravo diskvalificirati predmetne skladbe.
Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.
Informacije:
e-mail: dalmacijakoncert@dalmacijakoncert.hr