Ogenj otkriva naslov novog studijskog albuma

ogenj

Koprivnička energična folk rock petorka Ogenj otkriva naslov svog novog studijskog albuma koji se upravo nalazi u završnoj fazi snimanja! Album “Si kak jen” stiže pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, a prvi najavni singl Ogenj će predstaviti već s prvim danima proljeća.
Prvijenac “Domaj” priskrbio im je dvije prestižne nagrade Porin – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe, a novi album “Si kak jen” predstavlja plod kontinuiranog rada i nebrojenih kilometara provedenih na turnejama na kojima su izgradili pjesme koje će ovom prilikom objediniti u jedinstvenu cjelinu.
Ogenj će ovim albumom predstaviti jednu novu dimenziju sastava, što kroz nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonica), što kroz intenzitet i slojevitost novih pjesama.

I ovoga puta, Ogenj su ostali vjerni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin, s kojim nastavljaju odličnu suradnju.
“Ogenj su žešći nego ikada, zahvaljujući izmjenama u postavi benda i sam zvuk se promijenio, a energiju koja vlada unutar ove postave pokušali smo uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma. S novim albumom Ogenj se penje stepenicu više, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.”
Dok nam ne otkriju što su ovih mjeseci radili u studiju, Ogenj slušamo i gledamo u subotu, 15. veljače na velikom koncertu u Boćarskom domu povodom petog izdanja dvodnevnog festivala AntiValentinovo, a sljedeće rasplesane svirke već nas čekaju u Koprivnici (Hotel Podravina, 20.02.), Samoboru (Bunker, 22.02.) i Sisku (Green Hill Bar, 07.03.).