Otvorene prijave za nenatjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala

pula

Pulski filmski festival poziva zainteresirane autore i producente na prijavu filmova u nenatjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 18. do 26. srpnja 2020.
Javni poziv otvoren je od 17. veljače do 29. travnja 2020. u ponoć za sve filmove proizvedene 2019. ili 2020. godine, neovisno o premijernom statusu, a mogu se prijaviti i manjinske koprodukcije.
Nenatjecateljski hrvatski programi uključuju kratke i srednjemetražne igrane filmove, dramske serije, dokumentarne serijale, dokumentarne i animirane filmove te glazbene spotove koji će se prikazati u filmskim programima Kratka Pula, Portarata, Pulica, Dizalica i Ambrela.


Otvorene su prijave i za Studentski program za kratke igrane, dokumentarne i animirane iz Hrvatske i inozemstva u produkciji akademija, filmskih studija i škola koje su suradnici Festivala i ostalih visokoškolskih ustanova.
Hrvatski distributeri i strani producenti mogu prijaviti filmove u nenatjecateljski Međunarodni program. Međunarodni program otvoren je za sve strane igrane filmove, dokumentarne filmove (s tematikom iz povijesti filma), dramske serije i dokumentarne serijale (pilot ili dvije sukcesivne epizode) i kratke igrane filmove koji na Pulskom filmskom festivalu imaju svoje prvo javno prikazivanje u Republici Hrvatskoj. Također su otvorene prijave za međunarodni dio programa za djecu Pulica za dugometražne igrane i animirane filmove i za međunarodni dio programa Kino uz more za dugometražne igrane filmove za srednjoškolce Dizalica i mlade Ambrela.
Prijavnice i dodatne informacije dostupne su  OVDJE