Pogledajte neobičan spot Letu Štuka za pjesmu „Žad“

štuke

“Autorica videa je naša dugogodišnja prijateljica. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom – ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“ – rekao je Dino Šaran.
Nakon singlova Bože zdravlja, Supermarket, Zemlja gori u suradnji s Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda legendarna sarajevska grupa Letu Štuke, predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom „Žad“!

„Spot za pjesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom – ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“- rekao je frontmen grupe Dino Šaran.


„Muzički video (film, spot) uopće je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutarnja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svijetom. I tu je zajedničko djelovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumijeva dugotrajan manualni proces koji ne bi bio moguć bez pjesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osjećam“ – izjavila je Žana Forca.

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktualnog studijskog albuma „Topla voda“. Album su predstavili u zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru, beogradskom Domu omladine te sarajevskom Domu mladih. Album je objeručke prihvatila i pohvalili kako kritika tako i publika.
Spot za pjesmu Žad pogledajte na : https://youtu.be/pN_xE-117vw