Zvonko Bogdan novim albumom poručuje “Bez tambure nema pjesme”

Radi se o dvostrukom live izdanju naziva “Bez tambure nema pjesme”, snimljenom na njegovom koncertu koji se održao u sklopu požeškog festivala u rujnu, 2022. godine. Uz pratnju velikog vojvođanskog orkestra, sačinjenog od čak dvadeset i jednog tamburaša, Zvonko je ponovo briljirao svojom neponovljivom vokalnom izvedbom. Iako je ušao u deveto desetljeće života, svojom je vitalnošću i prepoznatljivim glasom uspio svoju vjernu publiku po tko zna koji puta ostaviti bez daha. Cijela atmosfera koncerta snimljena je na ovom izdanju koje je upravo ugledalo svjetlo dana.
Na koncertu, Bogdan je pjevao o tradiciji koja polako nestaje i o jednom vremenu koje se više ponoviti neće, o ravnici prepunoj salaša, o konjima i fijakerima, tamburama i ljubavnim romansama.

 


Na izdanju se nalaze četrdeset i dvije skladbe. Uz pratnju svog velikog tamburaškog orkestra Bogdan pjeva veliki broj skladbi nastalih na području, kako i sam kaže, “cilog Panonskog mora”. Tu su: mađarske romanse i čardaši, antologijske rumunjske pjesme, nekoliko najpoznatijih sevdaha, pa sve do Paljetkove “Adio Mare”. Naravno, otpjevao je i sve svoje najpoznatije melodije; “U tom Somboru”, “Osam tamburaša”, “Prošle su mnoge ljubavi”, “Već odavno spremam svog mrkova”, “Tko te ima taj te nema” i tako redom sve do broja 42. Svoj požeški koncert Zvonko Bogdan uspio je pretvoriti u nezaboravan događaj za sve ljubitelje tamburaške glazbe i svojim najljepšim pjesmama nam poručuje da “Bez tambure nema pjesme”.