PigPop – novi singl “Deda” s YAMMAT FM kompilacijskog albuma

Nakon singlova “Tragovi” od Yammata, “Rekao je” od Das Wegasa, slijedi i treći singl “Deda” u izvedbi grupe PigPop koji će se naći na kompilacijskom albumu YAMMAT FM koji izlazi ovog proljeća (Yammat/Menart).Tema pjesme svojevrstan je hommage iskusnom pripadniku srednje generacije koji svojom pojavom i iskustvom očara novu pjevačicu PigPopa – Josipu Popović, a autori pjesme su Toni Bahat i Goran Kuretić dok je za snimanje i miks bio zaslužan Ivor Plužarić, a sve je masterizirao Pavle Miholjević iz Svadbas. Zborsku dionicu pjesme izveli su članovi sakralnog, mješovitog zbora “Svinjac”.

 

PigPop pojavio se krajem 2012. godine sa svojim prvim singlom “Lizalica” . Danas bend čine Toni Bahat na bubnjevima, Goran Kuretić na gitari, Ivor Plužarić na bas gitari i glavni vokal Josipa Popović.Novom pjesmom “Deda” planiraju zbirku hitova pod zajedničkim nazivom „Med slatki“.
Prošlo je nešto više od tri godine od objavljivanja Yammat kompilacije koja je tijekom 2010. godine donijela nekoliko odlično prihvaćenih mladih izvođača. Osim svima dobro poznatog Yammatu, tu su bili i Nipplepeople s pjesmama “Sutra”, “Broj” i “Sanjam”, Egoclinique s pjesmom “Probudi se” te među ostalima Sappa i Agramsvile. Na novoj kompilaciji naći će se singlovi Yammata, Vande Winter, Nipplepeoplea, Egocliniquea, PigPopa, Das Wegasa i drugih. Kako pjesma zvuči možete poslušati na sljedećem linku:http://www.youtube.com/watch?v=Lq4gbpK92_8