Pjesma “Raj” Nike Turković najavljuje drugo izdanje projekta Femme nouvelle

nika

Projekt Femme nouvelle koji je prošle godine okupio jedanaest domaćih kantautorica. Anu Opalić, Akleu Neon, Maju Posavec, Mary May, Ninu Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Saru Renar, Insolate i Željku Veverec dobiva svoje drugo izdanje.
“Kao i prošle godine cilj projekta je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju. Novost ove godine je što smo osim direktnog poziva imali i natječaj, pa su se glazbenice mogle same prijaviti s pjesmama. Odaziv je bio zaista velik, te smo dobili zaista kvalitetnu glazbu. Uskoro ćemo objaviti čitav popis glazbenica koje sudjeluju u projektu, a s obzirom na novi koncept rezultat je zaista šarolika i posebna ekipa.” – objasnila je autorica koncepta Lana Čulig iz Aquarius recordsa.


Femme nouvelle vol. 2 tako najavljuje hit singl mlade autorice Nike Turković, a među prvim potvrđenim imenima ovog jedinstvenog projekta našle su se i Ida Prester, Anja Papa (pocket palma) i Barbara Munjas.
Nika Turković prošle godine vratila se na domaću glazbenu scenu sjajnim singlom “U mraku” kojim je izašla van ustaljenih okvira, a prema reakcijama publike i kritike, takva promjena bila je i više nego dobrodošla. Njezin nedavno objavljeni drugi singl “Raj”, ujedno je i najavni singl kompilacije “Femme nouvelle vol.2.
Kao i prošle godine, promocija albuma bit će festivalskog tipa i održat će se u zagrebačkoj Laubi 5. i 6. lipnja u sklopu Book faira “Knjiga za na more”. Za predivne fotografije glazbenica zaslužna je fotografkinja Vladimira Spindler, a za make up Seka Kožul. Snimanje je održano u prostoru studia Fasada dizajnerice Patricije Sladić koja je zaslužna za outfit Ide Prester, Barbare Munjas i Anje Papa, a Nika Turković nosi modni brend Klisab.