Zvonimir Varga kreće na turneju po zagrebačkim knjižnicama

varga

Nakon što je unatrag dva mjeseca nastupio u zatvoru Remetinec, održao nekoliko koncerata u zagrebačkim domovima umirovljenika te objavio novi singl i videospot “Katarina”, zagrebački kantautor Zvonimir Varga od sljedećeg tjedna kreće sa “solo” nastupima i u Knjižnicama grada Zagreba. Varga će tako 10. ožujka svirati i pjevati u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, 23. ožujka u Knjižnica Dubrava, 15. travnja u Knjižnici Augusta Cesareca, 23. travnja u Knjižnici Tina Ujevića, 26. svibnja u Knjižnici Savica, i 28. svibnja u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić.

Izvanredna je to prilika da Varga obilježi 10 godina od objavljivanja svoje prve knjige pjesama “Poljubac budućnosti”, koju će kantautor prezentirati posjetiteljima. Na 168 stranica protežu se pjesme ljubavne tematike u kojima autor svojim stihovima kao da sanja u zbilji, a uz knjigu je priložen i CD njegove instrumentalne glazbe. Valja naglasiti da se ovim koncertima zagrebački kantautor približava brojci od 300 nastupa, od kojih neki spadaju u legendarne. Tako je nekoliko puta svirao i u zagrebačkoj kaznionici Remetinec, posjetio je i Lepoglavu, a pamti se i njegov nastup na vlastitom balkonu.

Osim u knjižnicama, Varga će 13. ožujka nastupiti i u “Boose and Blues” baru u sklopu “11th Zagreb International Blues Festivala”, gdje će “podijeliti” pozornicu s bendom Bluesman by Tony Lee King, a nastupit će i 8. travnja u projektu Klaićeve “Bolnice Bezbolnice”. Kako ističe kritika, “sva njegova simpatičnost leži u glazbenoj toplini te jednostavnosti, a ovo potonje nije moguće postići bez “dodane vrijednosti”, jako bitne za kantautorsko odijelo ovakva štofa. Vrlo jake pjesme odišu mu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti. Čini se kao da ga ne zanimaju distance i pozerstvo koji znaju i osrednjost zapakirati u “art” i već je time zavrijedio posebnu pozornost.
U posljednjih 10 godina koliko je na sceni, objavio je osam albuma i jednu kompilaciju, 17 singlova i spotova, zbirku pjesama, a sklada i glazbu za kazalište. Trenutno radi na novom albumu sa zadarskim producentom Jeretom Šešeljom.

Videospot “Katarina” pogledajte OVDJE