U prodaji album Pjesme stoljeća Vlade Smiljanića

CD Smiljanic digipack

Vlado Smiljanić, dugogodišnji ton majstor u Jugotonu i Croatia Recordsu, vrsni je glazbenik koji je svoju glazbenu karijeru započeo sredinom šezdesetih.Rođen u mjestu Stari Gradac, na razmeđi Slavonije i Podravine, svoje je pjesme posvetio podravskom i slavonskom kraju, a pjesme Podravsko srce i Slavonijo, ja sam tvoje dijete postale su takoreći narodnom svojinom, malim himnama Podravine i Slavonije.
Iako i sam sjajan tekstopisac i skladatelj, Vlado Smiljanić na novom je albumu odabrao nekoliko narodnih pjesama poput Ah, kad tebe ljubit’ ne smijem, Djevojke su ruže brale (Kad bi ove ruže male), Ljubio sam crno oko, U ranu zoru i autorskih pjesama Spomen (Na te mislim), Fala, Kraj jezera, Suza za zagorske brege koje je otpjevao i odsvirao uz pomoć sjajne ekipe glazbenika: Josip Iveković (violine), Ivo Plivelić (bračeve), Janika Balaž i Jerry Grcevich (prim), Jadranka Krištof, Dragica Smiljanić i Miro Walter (back vokali).


Odabranih dvadeset prekrasnih pjesama zaista zaslužuju epitet pjesme stoljeća, kao što zaslužuju i Smiljanićeve Podravsko srce i Slavonijo, ja sam tvoje dijete, na ovoj kompilaciji izdvojene kao bonus track. Naslovnu stranu albuma krasi crtež poznatog slikara naive Tome Krmića, a u knjižici se uz još jedan njegov crtež nalaze i slike iz privatne arhive Vlade Smiljanića te naslovnice njegovih albuma.
Zbog epidemiološke situacije u državi album Pjesme stoljeća dostupan je u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.