Demode vam novim singlom daje “Razlog za voljeti”

Nakon dva zamijećena singla grupe DEMODE (Bezbroj boja i Od svega jača), dečki sa sjevera nam donose pravo ljetno osvježenje u obliku pjesme “Razlog za voljeti”. U ovo doba nesigurnosti kad smo puni izgovora zašto se ne posvetiti nekoj osobi, riskirati i ući u odnos, DEMODE dotiče koji bi to mogli biti razlozi i zašto bi baš takva ljubavna pustolovina mogla imati smisla.
“Ova pjesma me podsjeća na najljepše dane. Ljetna žega, mir, tišina, zaranjanje pogledima i svaka nezaboravna morska avantura. Ljeto ljubavi daje slađi okus koji jednostavno dulje traje i kojeg se uvijek rado sjetim” kaže Jakov, pjevač benda.

Tekst potpisuje Filip Horvat (Poncije #pncj) a “Japan city pop” zvuk s elementima “Power pop-a” zajednički je doprinos članova, dok vokalni aranžman potpisuje Stjepan Horvat (Scifidelity Orchestra). Video uradak je osmislio i pripremio Mario Jekić.
DEMODE je retro-pop sastav u formatu koji je na našim područjima zanemaren, ili čak pomalo i zaboravljen. No, trendovi se vraćaju, možda ne uvijek u formi u kojoj su bili za svojih zlatnih godina, ali ipak pronalaze pukotine kroz koje se u nekoj “svježoj” varijanti vrate na scenu. Svojim zvukom, melodijama i tekstovima DEMODE vuče na nešto što ste već čuli, ali ipak pronalazi načina da bude novo i uzbudljivo. Sastav čine Jakov Horvatić (vokal), Ruben Horvat (klavijature i programiranje), David Mesarić (gitara), Kaleb Smrtić (bas) i Jošua Smrtić (bubanj).