Grupa Vervet objavila album prvijenac “Dok plačeš i smiješ se” u digitalnom obliku za Dancing Bear

Novigradski sastav Vervet upravo predstavlja debitantski album “Dok plačeš i smiješ se” po prvi puta u digitalnom obliku uz najavni singl “Dobar dan” i prateći video spot.
Album “Dok plačeš i smiješ se”, koji je na jedno mjesto okupio izvrsne goste (Peter Lovšin, Davorin Bogovorić, Zoran Čalić, Leo Anđelković…), nastao je i snimao se u novigradskoj kinodvorani zbog čega je ukrašen live prizvukom. Pjesme, odnosno njih ukupno 11 koliko ih se nalazi na albumu, skladane su u blues rock maniri, iako sam bend ističe kako se ne drže čvrsto žanrovskih okosnica, već po svom nahođenju stvaraju svoj osebujni glazbeni izričaj. Za produkciju na albumu zaslužni su Leo Anđelković i Denis Makin.

Kao prvi, službeni singl izdvajaju pjesmu “Dobar dan” koja je dobila i prateći video spot snimljen u režiji međunarodno priznate umjetnice Dragane Sapanjoš (dizajn/režija spota), pod vodstvom snimatelja/montažera Danila Cakovića Cakija. Za fotografije sa snimanja spota zadužen je Manuel Paljuh.

Priča o grupi Vervet počela je 2002. godine u Novigradu, uz Denisa Makina, izvrsnog gitaristu i vokala te skladatelja, tekstopisca i aranžera, koji kao spiritus movens stoji iza ove kreativne fuzije. Kroz godine mijenjali su se glazbenici koji su bili članovi grupe Vervet, a početkom 2015. godine okuplja se i danas aktualna postava benda. Uz frontmana Denisa Makina, grupu Vervet danas čine Dušan Prosen (klavijature/hammond orgulje/back vokal ), Tea Tidić (bas/back vokal) i Marco Mattietti (bubnjevi/perkusije), uz, po koncertnoj potrebi dodatna postava koju čine Zvonimir Bajević (truba), Mario Bočić (sax), Luka Žužić (trombon) i Leo Anđelković (gitara/back vokal).
Početkom 2017., u ovom sastavu, Vervet kreću s radom na autorskim skladbama, a rezultat rada predstavljen je na velikom koncertu u novigradskoj kino dvorani krajem travnja 2017. godine, kada je grupa Vervet koncertno predstavila spomenuti debitantski album “Dok plačeš i smiješ se” koji je sada objavljen po prvi puta u digitalnom obliku.

Gosti na albumu “Dok plačeš i smiješ se”:Peter Lovšin / Davorin Bogović – “Sloboda”

Zoran Čalić – “Potrebe”

Leo Anđelković – “Svatko ima svoj dan” / “Uspomene”

Zvonimir Bajević, Luka Žužić, Mario Bočić – “Sloboda” / “Ljepoto” / “Pajdo”

Luka Žužić – “Svatko ima svoj dan”

Lucija Stanojević / Mirella Petković – “Izgubljene duše vremena”

Željko Kmet – “Svatko ima svoj dan”

Davor Hačić – “Izgubljene duše vremena” / “Prazne riječi”

Davor Luk – “Sloboda” / “Izgubljene duše vremena” / “Ljepoto” / “Pajdo”

Zbor Osnovne škole Rivarella Novigrad – Cittanova (Gaia Koch/Nika Fabris/Gaia Fabris/Iva Hrnčić/Reana Miloš/Adea Halili/Martina Dujak/Lana Šoštar/Anamarija Jugovac/Vanesa Kanjer/Ena Kocijančić), pod stručnom palicom profesorice Nataše Blašković – “Uspomene” / “Svijet u našim bojama”

Franko Puhalj, Danijel Makin, Aleksandar Čakalo, Mladen Kiki Krt, Stelio Pauletić Paul – “Izgubljene duše vremena”

Robert Hill – “Prazne riječi”

Predrag Stojčević Peđa – “Prazne riječi”

Mateo Spećina – “Prazne riječi”
Album “Dok plačeš i smiješ se” slušajte na svim digitalnim platformama –
https://lnk.to/VervetDokPlacesISmijesSe