Neil Young prijeti tužbom Trumpu zbog korištenja njegove glazbe

Donald Trump svira “Rockin’ in the Free World” na svojim skupovima tijekom posljednje četiri godine unatoč gorljivim prigovorima koje je uložio Neil Young. Young je u više navrata malodušno komentirao da nema zakonskog prava da ga zaustavi u istome dok kampanja plaća odgovarajuće naknade za licenciranje. No, u novom postu na svojoj službenoj web stranici Young kaže da preispituje to stajalište zbog Trumpove reakcije na nemire u Portlandu.

“Razmišljam o tome da tužim predsjednika Trumpa”, piše on. Young je prvotno odlučio ne poduzeti akciju po pitanju Trumpovog puštanja njegove pjesme. Uslijed nemira u Portlandu gdje je, kako kaže, “Trump poslao svoje mrcine na njihove ulice”, pjevač se predomislio.
“Trump nema poštovanja prema našoj vojsci”, nastavlja on. “Vojne snage će se sada iskorištavati na američkim ulicama protiv građana koji poštuju zakone, a sve radi političke šarade koju orkestrira naš predsjednik … To su nasilnici bez ikakvih ovlasti koji pucaju na Amerikance na ulicama – oni nisu naša policija. Naša bi policija trebala uhititi ove neobrazovane razbojnike zbog kršenja naših zakona. ”