Novi videospot: Sebastian Doe i gosti – Zagrebački apel za Markov trg i Bruxelles

Zagrebački kantautor i učitelj Sebastian Doe (Ivan Petranović) i njegovi gosti predstavljaju videospot “Zagrebački apel za Markov trg i Bruxelles”. Pjesma i spot apeliraju na što skoriju obnovu zagrebačkih škola, koje su devastirane u potresu, a neke od njih i u nedavnoj poplavi. Sebastian Doe je učitelj u osnovnoj školi “Dr. Ivan Merz”, a na stvaranje pjesme su ga potaknuli vlastiti učenici, koji iz sigurnosnih razloga ne mogu boraviti u svojoj školi. U ovom plemenitom apelu, Sebastian Doe-u su se priključili brojni gosti – Dubravko Jantolek (bas), Domagoj Holjevac (bubnjevi), legendarni “Gustaf” Edi Maružin (vokal), Robert Mareković (vokal), Igor Baksa (vokal), Miki Solus (vokal), Vedran Ivorek (prateći vokal) i Mali zbor OŠ Dr Ivan Merz. Videospot je režirao Josip Šomođi, a u snimanju mu je pomogao Jura Troje.

Glazbu i stihove je napisao Ivan Petranović, pjesma je snimljena u zagrebačkom studiju @Pod.roomstudio, za snimanje i miks je zaslužan Dražen Gavrilović, mastering je napravio Pavle Miholjević, a aranžeri su Dubravko Jantolek, Domagoj Holjevac, Ivan Petranović, Dražen Gavrilović, Edi Maružin, Robert Mareković, Igor Baksa i Miki Solus.
Pažnju brojnih medija (uključujući BBC) privukao je hvalevrijednom akcijom u vrijeme pandemije korona virusa; Ivan (Sebastian Doe) radi kao učitelj u O.Š. Dr. Ivan Merz te je potaknut porukama vlastitih učenika, kojima nedostaje škola, došao na nesvakidašnju ideju – sjeo je na bicikl (živio je u Hrvatskom Leskovcu), na leđa stavio gitaru i ukulele, “pedalirao” do Zagreba i svirao vlastitim učenicima i njihovim roditeljima ispod njihovih balkona i prozora! Ovom predivnom ljudskom gestom, Sebastian Doe je izuzetno razveselio i iznenadio učenike, koji u vrijeme pandemije koronavirusa nisu mogli izlaziti iz svojih kuća.

Videospot pogledajte  OVDJE