Unaprijedite svoju radnu etiku / Radom na ovim vještinama ostvarite profesionalni uspjeh

Općepoznata je stvar da većina poslodavaca uistinu cijeni osobine kao što su predanost, pouzdanost i integritet, a radnike koji se mogu pohvaliti tim karakteristikama često nagrađuju posebnim zadatcima, većim povjerenjem, pa čak i ubrzanim napredovanjem. Ali što ako vam nabrojane odlike ne dolaze u potpunosti prirodno već se za njih trebate malo pomučiti?
Bez brige, prema pisanju portala Monster, radeći na određenim vještinama možete nadograditi vašu radnu etiku.

Kako definiramo radnu etiku?
Prema uvriježenom mišljenju, osoba s izraženom radnom etikom je:
Otvorena za suradnju
Posvećena
Produktivna
Profesionalna
Pouzdana
To su radnici koji nikad ne kasne na posao. Oni u predviđenim rokovima odrađuju svoje zadatke i nerijetko isporučuju i više od onog što se od njih tražilo. Dobro se snalaze radeći u timu, poštuju svoje kolege i ne podnose neprimjereno ponašanje.
Spremni su saslušati savjete iskusnijih kolega i istovremeno bez susprezanja prenose vlastito znanje na druge.
Kako poboljšati radnu etiku?

  1. Vježbajte profesionalizam
    Svaki dan na posao dođite nekoliko minuta prije početka vaše smjene, privatne telefonske razgovore vodite za vrijeme pauze za odmor, a vaše odjevne kombinacije uskladite s poslovnim okruženjem. Zvuči jednostavno, no mnogi podbace već na ovim osnovnim stvarima.
  2. Postanite tvrtkin ambasador
    Ne morate biti glasnogovornik kako biste bili predstavnik vaše kompanije. Dovoljno je imati pozitivan stav o tvrtki kojeg ste spremni podijeliti s vašim ljudima oko sebe. Također, prigrlite mogućnost da svog poslodavca preporučite onima u potrazi za poslom.
  3. Uložite u svoje znanje
    Otkrijte načine kako obogatiti svoje znanje i proširiti iskustvo. Razmislite o volontiranju, mentorstvu, online edukacijama ili vikend seminarima…
  4. Vježbajte samodisciplinu
    Presložite svoj dnevni raspored kako biste prioritetne zadatke odradili na samom početku. Korištenjem alata za praćenje vremena radni dan iskoristite u potpunosti.
  5. Budite timski igrač
    Možda zvuči kao stoput prožvakani klišej, ali kvalitetna suradnja s drugima je ključna karakteristika dobro obavljenog posla. Poštujte svoje kolege i menadžere. Kad god ste u prilici zamolite ih za povratnu informaciju o izvršenom poslu.
  6. Tražite ravnotežu
    Snažna radna etika daje neprocjenjiv doprinos našem profesionalnom razvoju, baš kao što ti čini uravnotežen i ispunjen privatni život. Dobar noćni san, redovita tjelovježba i zdrava prehrana daju vitalni poticaj vašoj produktivnosti i usredotočenosti.
    Izvor: MojPosao.net