Dvostruko CD izdanje s najboljim pjesmama tamburaškog velikana Krešimira Stipe Bogutovca

U tamburaškoj glazbi teško je moguće da netko nije čuo za velikog Krešimira Stipu Bogutovca. Rođeni Gunjanin za sobom je ostavio neizbrisiv trag kao vrsni svirač, aranžer i autor velikog broja tamburaških pjesama. Sredinom osamdesetih dolazi u tada mladi i perspektivni bend Zlatni dukati gdje je svojim iskustvom i talentom pomogao u pronalaženju njihovog prepoznatljivog zvuka koji je u to vrijeme bio čvrsto tamburaški, ali i izuzetno moderan i drugačiji. Nakon prvog albuma Nek zvone tambure iznenada napušta bend i vraća se svojim gunjanskim korijenima gdje pristupa tamburaškom sastavu Romanca koji je vodio nekoliko godina. Od lokalnih tamburaša iz nepoznatog mjesta stvorio je odličan sastav koji je proputovao cijelu Europu. Godine 1995. izlazi iz Romance i svoj put nastavlja s mladim srednjoškolcima iz Županje koji su se okupili u tamburaškom sastavu Patria. Kao producent, mentor, aranžer i autor dijela pjesama s njima je proveo sedam godina i sudjelovao u stvaranju njihovog tamburaškog, ali opet modernog i drugačijeg zvuka.

Iako se tek u svojim tridesetim godinama posvetio skladanju i pisanju, ipak najveći uspjeh postigao je kao autor. Prvi radovi vezani su za tamburaški sastav Contra i Viktoriju Kulišić. Nakon toga, kao autor, redovno se pojavljivao i osvajao simpatije publike i kolega glazbenika na tamburaškim festivalima u Požegi, Slavonskom Brodu i Pitomači. Veliki broj njegovih pjesama ušao je u antologiju tamburaške glazbe. Neke od njih su: Oko crno, milovanje moje, Mama me je pitala, Divanili dugo nismo, Tebi sam dala sve, Kad tambure zašute, Eno, šorom idu svatovi, Još da mi je kabanica, Samo ti, Ej, Kato, moje zlato, Di se skrila Slavonija, Marija, Kao vjetri sjeverni, U san mi dođu tambure… Mnoge od njih nalaze se na ovoj dvojstrukoj kompilaciji. Stipa je pisao za sve najpoznatije izvođače tamburaške glazbe: Zlatne dukate, Martu Nikolin, Slavonske lole, Viktoriju Kulišić-Đenku, Stjepana Jeršeka Štefa, Blanku Došen, Željka Barbu, Berde band, Džentlmene, Patriju, Đeram, Tamburaše za dušu, Fijaker i mnoge druge. Bio je jedan od inicijatora i osnivača tamburaškog festivala Šokačke pisme koji je pokrenut 2006. godine u Županji.
Stipino ime upisano je velikim slovima u svaku knjigu o tamburašima i tamburaškoj glazbi i u srca svih istinskih zaljubljenika u tamburu i svu ljepotu njezinog pitomog izričaja.