Eliptični trenažer za kućni fitness

Eliptični trenažer, poznat i kao “cross trainer”, kardio je uređaj dizajniran da oponaša pokrete gornjeg i donjeg dijela tijela tijekom hodanja i trčanja, bez pritiska na zglobove. U posljednje je vrijeme sve popularniji dio kućnog fitnesa.
Što eliptični trenažer može učiniti za vas i što biste trebali uzeti u obzir prilikom kupovine?

Ako želite biti u formi, eliptični trenažer je izvrstan izbor. Budući da istodobno vježbate i ruke i noge, eliptični trenažer uspješno sagorijeva velik broj kalorija. Može poboljšati fleksibilnost, tonirati cijelo tijelo, povećati snagu i izdržljivost više mišića, tako da zaista možete odraditi kvalitetan kardio kućni trening na eliptičnom trenažeru.
Pokreti na trenažeru vode se ručicama i pedalama, smanjujući ozljede od udara ili loše tehnike. Vrlo su sigurni za upotrebu, jer na najmanju moguću mjeru smanjuju stres i utjecaje na vaše zglobove. Stoga je eliptični trenažer izvrstan izbor za vježbače koji se oporavljaju od ozljeda, imaju prekomjernu težinu ili tek započinju program vježbanja. Također, prilično su tihi za upotrebu, što se kod kuće uvijek cijeni!