Izabrani voditelji u Hrvatskom društvu skladatelja

Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja izabrala je na sjednici održanoj 10. rujna 2020. godine predstavnike u tijela Društva. Radi se o redovnoj proceduri kojom se nakon izborne Skupštine i izbora novog Predsjednika i Dopredsjednika Društva raspisuju natječaji za ostale dužnosti i funkcije.
Za Glavnog tajnika Društva je izabran Antun Tomislav Šaban koji tu dužnost obnaša od 2001. godine. Za Povjerenika Društva za popularnu glazbu i za zamjenika Glavnog tajnika izabran je Darko Bakić a za Povjerenicu Društva za umjetničke projekte Marija Saraga.
Članovima Komisije za prijem u redovno članstvo imenovani su Miroslav Buljan, Sanja Stojanović Stipanov i dr.sc. Hana Breko Kustura.
U Odbor za izdavaštvo imenovani su Jelena Vuković i Ivan Josip Skender.

U Autorskopravni odbor izabrani su Ante Pecotić, Husein Hasanefendić, Miroslav Buljan, Tomo Johannes in der Mühlen, Ivan Josip Skender, Frano Đurović i Ivan Huljić.
Što se tiče umjetničkih projekata Društva, u novi su mandat izabrani dosadašnji voditelji Sanja Stojanović Stipanov (glavna urednica edicije „Ars Croatica“), Berislav Šipuš (umjetnički voditelj Cantus ansambla) i Tibor Szirovicza (umjetnički voditelj Glazbene tribine). Među voditeljima će biti i novih lica: početkom 2021. godine dužnost direktora Zagrebačkog festivala preuzet će Branimir Mihaljević a od jeseni iste godine umjetničko vodstvo jazz projekata dopast će Lani Janjanin.