Najnoviji roman Skriveno srce Marilene Dužman

Kraći i hladniji dani savršeni su za topli čaj, dekicu i knjigu, za odlazak u svijet mašte u koji nas vodi istarska autorica Marilena Dužman. Ova Ližnjanka u manje od dvije godine izdala je čak šest naslova. Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom, Mrtav, a gladan i Slobodan pad zabavna su i opuštajuća štiva u kojima čitatelji otplove u Istru, a primamila su znatiželju i izvan granica Hrvatske. Ovim se naslovima odnedavno pridružilo Skriveno srce, prvi od planirana četiri romana u serijalu o obitelji Marwood iz Texasa.
Zima je vrijeme u kojem nastaje većina mojih romana. Kad se nakon radnog dana zavučem u kuću, s užitkom činim ono što me opušta, a to je upravo pisanje. Dugi sam niz godina strastvena čitateljica ljubavnih romana i trilera, a pisati sam počela sasvim slučajno nakon što sam prijateljici po stoti put prepričavala knjigu koju sam netom pročitala. – Kad tako puno čitaš, zašto i sama nešto ne napišeš, – rekla mi je jednog dana i time pokrenula pravu lavinu događaja. Kao opsjednuta sjela sam za kompjutor i riječi su same izlazile, kao da su samo čekale trenutak da postanu vidljivo slovo na ekranu Marilena nema problema s inspiracijom. S dvije sad već odrasle kćeri, mašte joj nikad nije nedostajalo. Dok su bile male, svake im je večeri čitala ili pak izmišljala priče o patkama koje su plovile morem, o medvjedićima koji su se pobunili na ljudski nemar, o djevojčicama koje su se izgubile jer roditeljima nisu rekle kamo idu. Svaka je priča u sebi sadržavala pouku primjerenu dječjoj dobi.

Danas Marilena piše romane u kojima se osim ljubavi dotiče i brojnih tema kojima smo svakodnevno okruženi. Životne je neprilike, poslovne neuspjehe, prevare, probleme s roditeljstvom, prijateljstvom, rodbinom, uspješno ukomponirala u svoje knjige. Isto tako, slobodan Marilenin stil i blaga doza erotike u pojedinim romanima, privukli su mnoštvo čitatelja. Jedna me čitateljica upozorila kako bih trebala prestati svoje romane predstavljati kao ljubavne jer smatra da su puno više od toga. I jesu. Svaki od njih u sebi ima i ozbiljnu notu, a upravo je to ono u čemu se brojne čitateljice prepoznaju. U jednom se dotičem problema slijepih i slabovidnih osoba, u drugom govorim o prostituciji i djevojci koja je bila primorana na taj čin, u trećem je riječ o nedostatku komunikacije koja dovodi do prekida veze… Inbox mi je prekrcan porukama podrške i to je ono što me motivira i gura naprijed. Bez pozitivnih reakcija čitateljica, zasigurno bih davno odustala od pisanja kazala je Marilena.

Roman Mrtav, a gladan jedini je objavljeni roman koji nije ljubavni. Crnohumorna je to priča o Dalmatincu koji doseli u Marilenino rodno mjesto-Ližnjan. “Ovaj je roman vrlo specifičan, jednako primjeren ženama kao i muškarcima. Mnoštvo mi je bookblogerica čestitalo upravo na njemu smatrajući ga nečim novim, posebnim i jedinstvenim.” Marileni je iznimno drago što ga je napisala, i to u trenutku svog života kad ju je mučio išijas, a ona je sve svoje tegobe prenijela na glavnoga lika- Momu, kojeg često spominje na društvenim mrežama. Otkrila nam je kako zbog iznimnog interesa planira napisati i nastavak tog romana.
Kroz čitav prosinac Marilena i Klub roditelja nedonoščadi PALČIĆI organizirali su akciju Knjigom za Palčiće; tijekom koje se Palčićima donira 10,00 kuna od svake prodane knjige kupljene kod autorice. Dovoljno je u opisu plaćanja upisati PALČIĆI.
Dakle, Marilena ima puno planova, a mi joj želimo puno uspjeha, naročito s najnovijim romanom Skriveno srce. Ne zaboravimo, bliži se Božić, a knjiga na dar uvijek je dobar odabir.