Aleksandar Ljiljak predstavio potresnu i dirljivu pjesmu kao osvrt na 2020. godinu

 

Pjesma Grade moj prvi je samostalni singl Aleksandra Ljiljka, osnivača projekata/bendova Yammat i Headoneast, a jedna je od 22 odabrane pjesme ovogodišnjeg 68. Zagrebačkog festivala koji će po prvi put biti održan na proljeće zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj.
Iako je na sceni već punih dvadeset godina, ovo je Ljiljkov prvi izlet u solo vode i mogući početak jedne nove etape u njegovom stvaralaštvu. Pjesma je svojevrsni osvrt na godinu iza nas, a koja je bila obilježena prirodnim katastrofama, prije svega epidemijom koronavirusa, potom i s razornim potresima koji su zahvatili Zagreb, Petrinju, Sisak i okolne gradove i mjesta. U teškoj situaciji našao se i Ljiljak, stoga je ova pjesma i njegova osobna priča.


“Imao sam potrebu zavapiti, vrisnuti, isplakati se i doživjeti neku vrstu katarze kroz ovu pjesmu. Godina je započela i završila užasnim događajima koje ne možemo predvidjeti nego im se moramo prilagoditi, a u sebi pobijediti strah i konačno odbaciti sav teret trivijalnosti kojeg smo dosad vukli sa sobom. Iskreno vjerujem da iz teške godine koja je za nama izlazimo kao bolji, snažniji, solidarniji i odgovorniji ljudi”, kaže.
Pjesma je za sada dostupna na svim streaming platformama, a trenutno se radi i na snimanju videospota koji će biti objavljen prije održavanja Zagrebačkog festivala.
https://youtu.be/7M6AHOlfFcw