Mala scena na kamionu

Godine 1986. započeo je život Male scene. Život na kotačima od prvoga dana! Igrali su predstave diljem Hrvatske vozeći sve što im je trebalo na fićeku i stojadinu. 1989. došli su u prostor na Medveščaku, izgradili pravo kazalište, ali su i dalje bili na putu. U Njemačkoj su nabavili stari kombi kojim se nekada koristila vojska i njime proputovali pola Europe i Hrvatske. Godine 1995. kazalište Mala scena premijerno je izvelo predstavu Baršunasti zečić koja se izvodila u autobusu, daru naših kolega iz Nizozemske, koji je oduševljavao publiku gdje god bi se parkirao. U 2020. imali su Malu scenu online i na taj način došli ne samo do svih gradova u Hrvatskoj već su bili u domovima djece od Laslova do Dubaia, Kanade, Nizozemske… Godine 2021. nastavlja se njihovo putovanje, sad je to i Kazalište na kamionu!

Ideja, koja je započela kao šala, sada je postala ozbiljnom. Pokretna pozornica koja putuje, od ulice do ulice, trga do trga, grada do grada, livade do livade. Kazalište na distanci, a opet – uživo i blisko. Vraćamo se na početke kazališta, kada su kazališne trupe u srednjem vijeku i renesansi putovale svojoj publici – dolazimo tamo gdje ste vi, gdje god može stati jedan manji kamion! Predstave će se moći gledati s prozora, balkona, iz sigurnosti doma. Odvojeni – a zajedno!
Jedino što nam nedostaje za realizaciju jest – kamion! Ako posjedujete stariji kamion kojivam više nije potreban, koji se može otvarati s bočne strane, ili je otvoren pa bi se mogao pretvoriti u pozornicu, a još je u voznom stanju – iz kazališta mole da im se javite na info@mala-scena.hr ili telefonski na 01/4683352 i pomognete im u želji da kazalište dovezu djeci, mladima, ali i odraslima, diljem Hrvatske!
Veselimo se zajedničkim druženjima, novim putovanjima kao i nastavku ove zajedničke avanture- Mala scena – Kazališta na kamionu!