Najneobičniju glazbenu godinu okrunit će Top.Hr Music Awards 2021.

 



Mnogi će se složiti da glazba spaja. Ona inspirira, tješi, nasmijava, ponekad radi nje i zaplačemo, ali njezina je moć upravo u tome što vraća u trenutke i podsjeća na sve male pobjede i poraze, budi nadu i u ovim trenucima kada je sve nekako stalo, ona je tu. Nije izgubljena, zabranjena ni oduzeta. Teška godina je iza nas, ne postoji zanimanje koje nije osjetilo promjenu i neizvjesnost. Koncerti se nisu održavali, neki su gubili, a neki dobivali inspiraciju. Unatoč svim čudnim, teškim i nepredvidivim situacijama – glazba i dalje živi i glazba se i dalje stvara.
Prošlogodišnji Top.Hr Music Awards spojio je nespojivo te samim time izazvao veliki interes javnosti i struke, a manje od toga se ne očekuje ni ove godine. Kombinacija starog i novog te različiti glazbeni žanrovi, obilježit će dodjelu koja će radi epidemiološke situacije, biti održana po svim epidemiološkim propisima i to s dvije lokacije- najsuvremenijeg televizijskog studija RTL-a i najmodernijeg diskografskog studija Croatia Recordsa, ali ove godine bez publike.


Top.Hr Music Awards glazbena je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL Hrvatska, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni, a upravo je prošlogodišnja prva dodjela oduševila publiku, gledatelje, ali i same glazbenike koji su rekli da im je ovo najdraža glazbena nagrada. Priznanja za glazbeni uspjeh dodjeljivat će se u devet kategorija, i to prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima. Ovogodišnjom dodjelom obilježavamo i 25 godina djelovanja Hrvatske diskografske udruge. Prije 25 godina HDU je osnovan s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće.
Kategorije za ovogodišnji Top.Hr Music Awards nagradu su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album, najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač, novi izvođač i najstreamanija pjesma. Tko je u ovoj vrlo značajnoj i najneobičnijoj godini osvojio nagrade, saznat ćete 7. veljače 2021. kada će dodjela biti emitirana na RTL-u i upravo zato ne propustite večer glazbe i nasmijanih lica jer to je ono što nam svima u ovim trenucima najviše treba.