Novi EP: T.I.E. – Take it Easy

 Glazbeni sastav T.I.E. (Take it Easy) predstavlja debitantski EP eponimno nazvan “Take it Easy”. Na EP-u se nalaze četiri autorske pjesme na engleskom jeziku, a najavljen je odličnim singlom i videospotom “Zombie World”. EP otvara pjesma “Different Bed”, kompozicija o davno doživljenoj prometnoj nesreći u nepoznatom gradu, koja svojom melankoličnom atmosferom oslikava ambijent nepoznatog grada, ljudi i situacije. “Even If” je svojevrsna izjava o samoodrživoj ljubavi, koja nije uvjetovana nikakvim vanjskim utjecajima. Violina u pjesmi u punom smislu riječi začinjava i dočarava upravo takvo čuvstvo.
“Yes You Can Play with Madness” je odgovor legendarnoj pjesmi Iron Maidena “Can I Play with Madness”. Naravno, s potpuno drugačijim glazbenim izričajem i iz drugačije perspektive – iz perspektive proročice, koja je ujedno i gladni kanibal. Zvuči intrigantno, zar ne? “Yes You Can Play with Madness” prati i uzbudljivi videospot, koji će biti objavljen uskoro.Posljednja pjesma EP-a je već spomenuti “Zombie World” – apokaliptičan singl nastao usred potresa i zloglasne pandemije, koji oslikava ljudsku paniku, izvitoperenost i strah kroz jednu suludo veselu REM-ovsku atmosferu.

Autorica glazbe i tekstova svih pjesama je Katarina Vukadin, aranžmani i glazbena produkcija su djelo Tea Aničića, koji je svirao i gitaru, PRESS fotografije je snimila Rafaela Petrić, a naslovnicu EP-a je izradio Tomislav Beštak. Na EP-u su gostovali Luka Palčić (slide gitara na pjesmi “Differnt Bed”), Rista Ibrić (violina na “Even If”), Marin Novak (električna gitara na “Yes, You Can Play with Madness”), a bas gitaru na cijelom EP-u je svirao Siniša Matešić.
Iza glazbenog projekta T.I.E. (Take it Easy) stoji Katarina Vukadin – kantautorica, pjevačica i glazbeno scenska istraživačica. U glazbi je već 10-ak godina, a publici je poznata kroz brojne bendove i zborove (LeZbor, Čipkice, Mangora, Chill out i Terminator). T.I.E., prvi samostalni istup u smislu kantautorstva Katarine Vukadin, ostvaren je uz veliku i važnu kreativnu podršku korealizatora te aranžera projekta Tea Aničića. Glazbeno, T.I.E. je na pop/rock/funk/punk tragu, njihova pjesma “Even if” je pronašla svoje mjesto na kompilaciji novih rock bendova “XX 2020 XX”, a debitantskim EP-em “Take it Easy” s četiri pjesme T.I.E. se predstavlja publici.
EP “Take it Easy” poslušajte  OVDJE