Poziv autorima: playlista za obnovu Glazbene škole u Sisku



HDS Zamp je uputio poziv svim autorima odnosno svim članovima Hrvatskog društva skladatelja koji prenosimo u cijelosti:
svi smo, nažalost, upoznati s katastrofalnim posljedicama potresa koji je na izmaku 2020. pogodio područje Sisačko-moslavačke županije. Suosjećamo s obiteljima koje su u potresu izgubile svoje najmilije te onima koji su ostali bez krova nad glavom.
Bez mjesta na kojem uče i stvaraju glazbu ostalo je i 360 polaznika te 40 nastavnika Glazbene škole „Frana Lhotke“ u Sisku i u područnom odjelu u Petrinji. Zgrada je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu „neupotrebljivo“. Po prvim procjenama, za obnovu škole je potrebno prikupiti više od 200 tisuća Eura.
Kako bismo pomogli da se u solidarnom orkestru pomoći iz cijele zemlje čuje i glas glazbenih autora, po uzoru na našu uspješnu akciju iz 2014. „Playlista za Slavoniju“ kojom su autori i HDS ZAMP prikupili više od 440 tisuća kuna za poplavljena područja, pokrećemo novu akciju, „Playlista za glazbenu školu Sisak“.
Njom će se prikupljati sredstva za obnovu razrušene zgrade i njeno ponovno opremanje. Iako svjesni teškog financijskog trenutka i za Vas i sve glazbenike, vjerujemo da je svaka, i mala pomoć važna, i da će se mnogi među Vama moći i htjeti pridružiti svojom solidarnom gestom.


Zato pozivamo Vas, autore, da se pridružite akciji pomoći odricanjem od tantijema jedne (ili više) Vaših poznatih skladbi po Vašem izboru, na period od godine dana (od 1.1. do 31.12. 2021.). Pjesme će biti okupljene u posebnu playlistu, koju ćemo javno komunicirati, kao i imena svih autora uključenih u nju. U suradnji s partnerskim udrugama, medijima te radijskim i tv postajama, HDS ZAMP će ponovno apelirati za što češće emitiranje tih pjesama kako bi prikupljeni iznos bio što veći.
Ukupni iznos sredstava prikupljenih na ime javnog priopćavanja skladbi s Playliste, kao i prethodni put u slučaju poplava u Slavoniji, bit će javno i transparentno obznanjen.
HDS ZAMP će se i ovaj put pridružiti tom iznosu donacijom iz troškova vlastitog poslovanja.