Skandal na skupštini Hrvatskog saveza hokeja ma ledu

U nastavku vam donosimo priopčenje KHL Šalata starsa o po njihovom mišljenju sramotnoj odluci,  mzbacivanjem 8 klubova iz članstva u u Hrvatskom savezu hokeja na ledu


Poštovani prijatelji hokeja na ledu

ovim putem Vas KHL Šalata stars obaviještava da se na skupštini HSHL održane 5.1.2021 dogodio nezapamćeni skandal. Ova garnitura koja vodi savez zadnju godinu, preuzevši isti deklarativno se zauzimala za razvoj hokeja, međutim stvarnost je savim drugačija. Već nakon godinu dana ludovanja izgubili su povjerenje većine članica koje su zahtjevale sazivanje izvanredne izborne skupštine. Obzirom na epidemiološke mjere sazvana je prvo redovna 5.1.2021 i to elektronski putem Zooma s dnevnim redom o financijskim izvještajima, bez da se provjere punomoći skupštinara i verifikacije istih ( zakonska obveza). Na navedenoj skupštini bio je omjer snaga 21 glas oporbe i 14 glasova vladajuće garniture. I tu dolazi do do sada neviđene bezobraštine rukovodstva saveza jer mimo dnevnog reda i bez imalo grižnje savjesti isključuju iz saveza 8 članica među kojima i khl Šalata stars, ( i automatski izbace sa linka) a khl Mladosti dozvoljavaju prisustvo sjednici ali bez prava glasa. Time dobivaju većinu u savezu na navedenoj sjednici a i na budućoj izvanrednoj izbornoj koji su zakazali za 13.1.2021 god. O nepoštivanju skupštinara i njihovog prava na diskusiju i komentiranje da i ne govorim. Tajnik khl Šalata stars tim povodom obratio se pismom predsjedniku saveza a pismo je proslijeđeno i na nadležne sportske organizacije HOO , zagrebački sportski savez kao i sve predstavnike klubova
Sportski pozdrav

U nastavku vam donosimo i pismo tajnika khl Šalata starsa predsjedniku saveza.

 

Očitovanje KHL Šalata starsa na održanu skupštinu HSHL od 5.1.2021.

n/r svim relevantnim čimbenicima

 

Kao predstavnik hokej kluba Šalata stars i netko tko je rođen u Zagrebu htio bih započeti dopis kako to i priliči sa ” Poštovani gospodine ….” , ali jednostavno nakon takve održane skupšine to moja ruka ne može napisati već ću se vama i vašim istomišljenicima obratiti kao odboru za uništavanje hrvatskog hokeja.
Iako se zvanično nismo nikad upoznali to vam pišem i kao bivši igrač zagrebačkih klubova Mladosti i Medveščaka zatim i kao bivši trener istih klubova a da se poslužim i sa malo demagogije u zemlji gdje nije bilo više vrsta jogurta, gdje se nije smijelo ići u crkve te kad se nije smjelo reći Hrvatska bio sam i juniorski trener hokejske reprezentacije Hrvatske .
Prije godinu dana kada ste preuzeli rukovođenje HSHL bile su vam puna usta o razvoju hokeja da bi na održanoj skuštini sramotno iz saveza izbacili osam članica među kojima je i hkl Šalata stars.
Napominjem da Šalata stars svojim djelovanjem okuplja igrače koji su se prestali aktivno baviti sportom , a koji su nekad igrali u zagrebačkim klubovima Mladosti, Zagrebu i Medveščaku pa i u Sisku, među našim članovima ima vrhunskih sportaša hrvatske pa i olimpijaca. Hokejaški veterani su aktivni i djeluju od kraja 80 tih godina prošlog stoljeća , a za vrijeme domovinskog rata dok se u Sisku i okolici vodio rat i hokej klub Sisak nije zbog ratnih djelovanja mogao nastupiti u prvenstvu Hrvatske veterani su nastupali kao četvrti klub u prvenstvu Hrvatske, te smo kao takvi i bili primljeni u HSHL .
U radu sa mlađim dobnim kategorijama nismo željeli sudjelovali da ne bi ugožavali rad postojećih klubova zbog pomanjkanja leda već smo se orijentirali na veteranski hokej.
Što se tiče dopisa koji ste poslali na klubove nismo se očitovali iz vrlo jednostavnog razloga isti nismo nikad ni zaprimili. Čak štoviše, kad se dopis vratio, jer ga portir na ŠRC Šalata nije preuzeo (a tamo nam je sjedište ) nazvala me gđica Ivana Teuber i obavijestla me da se pošiljka vratila. Na moj zahtjev da mi istu proslijedi na mail, rekla je da ne smije slati na mail već isključivo poštom. Dao sam joj svoju privatnu adresu ali ni tada pismo nikad nisam primio. Svaka druga istina je falcificiranje i podliježe zakonskim sankcijama.
Nakon neočitovanja o nečem što nismo primIli vi i vaš odbor za uništenje hrvatskog hokeja jednostranom odlukom brišete Hkl Šalata stars iz članstva u savezu uz osam drugih klubova samo da bi se održali na vlasti.
U nadi da ćete preispitati i promijeniti sve vaše nakaradne odluke sportski pozdrav

Renato Matanović – Matta