Bullet For My Valentine ponovo dolaze u Zagreb

Velški bend je veteran metala, na sceni su već dvadeset i tri godine, a svoju su karijeru počeli svirajući obrade Nirvane i Metallice. Svoj su prvi album izbacili 2005. godine “The Poison” kojim su definirali put metal core zvuka u Britaniji. Do sad ih imaju već šest, a svoj će sedmi, između ostaloga, predstaviti i u Zagrebu.
Dobitnici su i nekoliko nagrada, od kojih se ističu nagrada velikog Metal Hammera za najbolji britanski bend, i trostruka titula najboljeg britanskog benda magazina Kerrang! O veličini benda govori činjenica da su ih njihovi, donedavno idoli poput Iron Maidena i Metallice, pozvali kao goste na svoje turneje.


Novi je album nazvan po samom bendu, a prema najavama, ovo će biti njihovo najžešće i najsnažnije izdanje. Jedan je singl s nadolazećeg albuma već vani, “Knives”, objavljen prije mjesec dana. Pjevač benda Matthew Tuck izjavio je kako će ovaj album biti drugi Bullet For My Valentine, označavat će točno gdje su oni trenutno, glazba je agresivna i svježa. S njim se složio gitarist benda, Michael ‘Pagde’ Paget koji govori da je će ovo biti najsnažniji BFMV kojem smo ikad svjedočili.
Metalcore će zaoriti Hrvatskom 12. veljače 2022. godine, a nova turneja predstavit će žešću verziju velškog metalcore sastava. Ulaznice će se u prodaji naći od utorka, 27. srpnja kad će im cijena biti 180 kuna. Do 31. kolovoza cijena se neće mijenja, a nakon 01. rujna iznosit će 200 kn. Na dan koncerta one će stajati 230 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u Dirty Old Shop, Rockmarku i Aquariusu u Zagrebu, Dallas Music Shop u Rijeci, te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim i Entrio.