Madonna, Dua Lipa i Elton John osudili homofobne komentare trap zvijezde DaBaby

Da homofobnim komentarima nema kraja čak ni u 21. stoljeću, svjedočili smo Rolling Loud festivalu, kad je takve komentare izrekao mlada (t)rap zvijezda DaBaby.
Usred svog nastupa, izrekao je nekoliko gnjusnih rečenica koje su išle na osobe oboljele od HIV-a, AIDS-a ili bilo koje druge spolno prenosive bolesti, također na one homoseksualne orijentacije. Reper se nakon ovih uvredljivih izjava nije osjećao krivim, već je na Instagram Liveu rekao da su u njegovom nastupu uživale homoseksualne i heteroseksualne osobe. Na Twitteru je kasnije pak napisao da osobe zaražene AIDSom imaju pravo biti uzrujane te da njegova namjera nije bila uvrijediti nekoga.

Ovi su komentari digli glazbenu industriju na noge. Preko Instagram Storyija, oglasila se Dua Lipa, koja inače ima pjesmu s kontroverznim reperom, koja piše: “Iznenađena sam i zgrožena komentarima DaBabyija. Ja doista nisam to prepoznala u osobi s kojom sam radila. Znam da moji fanovi znaju gdje leži moje srce i da stojim 100% s LGTBQ community. Moramo se zajedno boriti protiv stigme i neznanja povezanog uz HIV i AIDS.”

Dua Lipa nije jedina koja je osudila ove komentare, pridružio joj se i Elton John koji je na Instagramu podijelio objavu u kojoj je napisao da dezinformacijama o HIVu i homofobiji nije mjesto u glazbenoj industriji. Navodi da zajedno moramo srušiti stigmu o HIVu, a ne je širiti. Kao glazbenicima, posao im je spajati ljude, zaključuje.