Najljepše pjesme proslavljene autorice Maje Perfiljeve od sada na dvostrukom CD-u iz edicije “Gold Collection”

Maja Perfiljeva je jedna od najuspješnijih i najprepoznatljivijih autorica koja je ostavila neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni, a pjesme za koje je napisala tekstove svrstavaju se među najljepše ikada.
Ivo Robić, Zdenka Vučković, Vice Vukov, Josipa Lisac, Indexi, Gabi Novak, Krunoslav Kićo Slabinac, Radojka Šverko, Dalibor Brun, Milo Hrnić, Hrvoje Hegedušić, Mirko Cetinski, Delfini Zagreb, Ana Štefok, Beti Jurković… – popis glazbenika s kojima je radila je nemoguće napisati na jednom mjestu, kao i broj hitova koje je napisasala. “Bokeljska noć”, “Dani moje mladosti”, “Najljepša kuća na prodaju”, “Da sam ja netko”, “Moje ludo srce”, “Sanjam”, “Tužna je Anuška”, “Riva u noći”, “Otkad si tuđa žena”, “Tvoja mati je legla da spava”, “Moje su pjesme samo ljubavne”, “Tiho, tiho, uspomeno” i druge od sada se nalaze na dvostrukom CD izdanju iz edicije “Gold Collection”.


40 najljepših pjesama ove nevjerojatne autorice samo su dio njezinog bogatog opusa kojim je, kako piše u knjižici urednik izdanja Dražen Bauković, “dodirnula naše živote i našla svoj put do zvijezda”.
“Nenametljiva i neponovljiva, poetesa prefinjenog umijeća, ona koja je živjela lakoćom talenta i ljepotom riječi. Pjesnikinja po mjeri svih nas – naročito kada se njeni stihovi pretoče u vanvremenske melodije: baršunasto emotivne, skriveno buntovne i čežnjive, nježne i sjetne, festivalske i iskustvene, one koje nose moćnu snagu dalekih predjela ruskih stepa i bonacu Jadrana, mirise polja i živopisne slike ljudskih duša”, piše Bauković i spominje njezin rad s mladim ljudima:
“Mnogi od njih će posvjedočiti kako je podstakla njihove snove, da ih pretvore u javu i nađu svoj put do zvijezda. Njen san će ostati jedan od najsvjetlijih java na muzičkom nebu.”
U knjižici izdanja osim teksta Dražena Baukovića nalaze se i isječci njezinih intervjua za Televiziju Crne Gore, neki od najljepših stihova koje je napisala, kao i njezine slike na svili, još jedan projekt njezine umjetničke duše.